loader image
Домашен спрей срещу дървеници: ефективни и достъпни решения

Домашен спрей срещу дървеници: ефективни и достъпни решения

Дървениците са малки кръвосмучещи насекоми, които могат да вгорчат живота. Те могат да заразят дома ви, да се скрият в мебелите ви и да ви ухапят, докато спите. Тези вредители са трудни за изкореняване и наемането на професионална услуга за борба с вредителите може да бъде скъпо. Въпреки това, с правилните съставки, можете да направите домашен спрей срещу дървеници, който е ефективен, достъпен и безопасен за употреба във вашия дом.

Домашен спрей срещу дървеници: ефективни и достъпни решения

Credit: Getty Images

Защо да използвате домашен спрей срещу дървеници?

Дървениците са трудни за контролиране, защото могат да се скрият в пукнатини и пукнатини, което прави елиминирането им с традиционни инсектициди трудно. Освен това, много търговски инсектициди съдържат силни химикали, които могат да бъдат вредни за вас, вашето семейство и вашите домашни любимци. Домашно приготвените спрейове за дървеници са ефективни, нетоксични и достъпни решения, които могат да ви помогнат да се отървете от дървениците, без да излагате себе си или вашите близки на вредни химикали.

Съставки за домашен спрей срещу дървеници

Има много различни съставки, които можете да използвате, за да направите домашен спрей срещу дървеници. Някои от най-ефективните опции включват:

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е етерично масло, което е известно със своите противогъбични и антибактериални свойства. Освен това е естествен инсектицид, който може ефективно да убива дървеници при контакт. Маслото от чаено дърво има силна миризма, която дървениците намират за неприятна, което също може да помогне да ги възпира да се върнат.

Лавандулово масло

Лавандуловото масло е друго етерично масло, което е известно със своите успокояващи и успокояващи свойства. Освен това е естествен инсектицид, който може да отблъсне дървениците. Лавандуловото масло има приятен аромат, който е безопасен за употреба около домашни любимци и деца.

Ментово масло

Ментовото масло е мощно етерично масло, което може ефективно да убива дървеници и да ги отблъсква от дома ви. Има силна миризма, която дървениците намират за неприятна, което също може да помогне за възпиране на други вредители като комари и мравки.

Кедрово масло

Кедровото масло е ефективен инсектицид, който може да убие дървеници и други вредители като бълхи и кърлежи. Има приятен аромат, който е безопасен за употреба около домашни любимци и деца.

Алкохол

Алкохолът е мощен разтворител, който може да убие дървениците при контакт. Той е често срещана съставка в много търговски инсектициди, тъй като е ефективен и относително безопасен за употреба. Въпреки това, той също може да бъде запалим, така че трябва да се използва с повишено внимание.

Домашен спрей срещу дървеници: ефективни и достъпни решения

Credit: Getty Images

Оцет

Оцетът е естествено почистващо средство, което може да помогне за унищожаването на дървеници и техните яйца. Може също да помогне за неутрализиране на миризмата на дървеници, което може да бъде полезно за намаляване на привличането им към дома ви.

Диатомит

Диатомичната пръст е естествен инсектицид, който се произвежда от вкаменени останки от малки водни организми. Действа, като дехидратира екзоскелетите на дървеници и други вредители, което ги кара да умрат. Той е безопасен за употреба около домашни любимци и деца, но трябва да се използва с повишено внимание, за да се избегне вдишване.

Сода за хляб

Содата за хляб е обичайна домакинска съставка, която може да се използва за абсорбиране на влага и миризми от вашия дом. Може също да помогне за унищожаването на дървеници и техните яйца, като ги дехидратира. Въпреки това, содата за хляб не е толкова ефективна, колкото някои от другите съставки в този списък и може да се наложи да се използва заедно с други методи, за да бъде ефективна.

Рецепти за домашен спрей срещу дървеници

Ето десет различни домашни рецепти за спрей срещу дървеници, които можете да опитате:

 1. Спрей за дървеници с масло от чаено дърво: Смесете 20 капки масло от чаено дърво с чаша вода в спрей бутилка. Разклатете добре и напръскайте заразените зони.
 2. Спрей за дървеници от лавандулово масло: Смесете 20 капки лавандулово масло с чаша вода в спрей бутилка. Разклатете добре и напръскайте заразените зони.
 3. Спрей срещу дървеници с ментово масло: Смесете 20 капки ментово масло с чаша вода в спрей бутилка. Разклатете добре и напръскайте заразените зони.
 4. Спрей за дървеници от кедрово масло: Смесете 20 капки кедрово масло с чаша вода в спрей бутилка. Разклатете добре и напръскайте заразените зони.
 5. Алкохолен спрей срещу дървеници: Смесете равни части вода и алкохол в спрей бутилка. Разклатете добре и напръскайте заразените зони.
 6. Спрей за дървеници с оцет: Смесете равни части вода и оцет в спрей бутилка. Разклатете добре и напръскайте заразените зони.
 7. Спрей за дървеници от диатомит: Смесете супена лъжица диатомит с чаша вода в спрей бутилка. Разклатете добре и напръскайте заразените зони
 8. Спрей за дървеници със сода за хляб: Смесете супена лъжица сода за хляб с чаша вода в спрей бутилка. Разклатете добре и напръскайте заразените зони.
 9. Цитрусов спрей срещу дървеници: Обелете кората на цитрусовия плод и го сварете във вода. Оставете да изстине и изсипете разтвора в спрей бутилка. Напръскайте заразените зони.
 10. Спрей за дървеници с етерично масло: Смесете 10 капки етерично масло (като евкалипт, лимонова трева или цитронела) с чаша вода в спрей бутилка. Разклатете добре и напръскайте заразените зони.
 11. Чеснов спрей срещу дървеници: Счукайте няколко скилидки чесън и ги смесете с вода в спрей бутилка. Оставете сместа да престои един ден преди употреба. Напръскайте заразените зони.

Превент Пест Контрол е професионална фирма за пръскане против дървеници

Домашен спрей срещу дървеници: ефективни и достъпни решения

Credit: Getty Images

Заключение

Домашно приготвеният спрей срещу дървеници е безопасен, ефективен и достъпен начин да се отървете от дървениците в дома си. С няколко прости съставки можете да направите спрей, който е нетоксичен и лесен за употреба. Използвайки тези домашни средства, можете да защитите вашето семейство и домашни любимци от вредните химикали, открити в търговските инсектициди, като същевременно ефективно се отървете от дървениците.

Обадете се СЕГА!