loader image
Естествени начини да се отървете от мухите: 14 ефективни метода

Естествени начини да се отървете от мухите

Мухите са едни от най-разпространените домашни вредители и могат да бъдат истинска напаст. Те могат да бъдат намерени да бръмчат около храната ви, да кацат върху кожата ви и като цяло да са досадни. Въпреки че на пазара има много химически спрейове против мухи, те могат да бъдат вредни както за хората, така и за домашните любимци. Добрата новина е, че има много естествени начини да се отървете от мухите, които са безопасни, ефективни и достъпни. В тази статия ще разгледаме 14 от най-ефективните природни методи, за да се отървете от мухите.

Естествени начини да се отървете от мухите: 14 ефективни метода

Credit: Getty Images

14 естествени начина да се отървете от мухите:

Ето 14 естествени начина да се отървете от мухите, които са безопасни и ефективни:

Поддържайте дома си чист

Първият и основен метод да се отървете от мухите е да поддържате дома си чист. Мухите са привлечени от мръсни и миризливи места, така че е важно да почиствате дома си редовно, особено в местата, където се приготвя или консумира храна. Почистете незабавно разлята храна, избършете плотове и плотове и почистете кухненски уреди като котлони, фурни и хладилници. Уверете се, че вашите кофи за боклук се почистват редовно и че боклукът се изхвърля правилно. Остатъците от храна в боклука могат да привлекат мухи и те могат да снасят яйца в боклука, което води до по-голямо заразяване. Следователно поддържането на дома ви чист е от съществено значение, за да предотвратите навлизането и размножаването на мухи в дома ви.

Използвайте етерични масла

Етерични масла като лавандула, мента и евкалипт са естествени репеленти срещу мухи. Мухите не харесват аромата на тези масла и поставянето на няколко капки върху памучна топка или плат и поставянето им на места, където мухите са най-активни, може да ги отблъсне. Можете също така да смесите тези масла с вода и да ги използвате като спрей в дома си. Този естествен репелент е безопасен за вас и вашето семейство и осигурява приятен аромат във вашия дом.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове като лимони, портокали и грейпфрути са естествен начин да се отървете от мухите. Мухите не харесват миризмата на цитрусови плодове и избягват местата, където присъстват. Можете да разрежете тези плодове наполовина и да ги поставите на места, където има мухи, или можете да направите цитрусов спрей, като сварите плодовите кори във вода и използвате течността като спрей в дома си. Този метод не само отблъсква мухите, но и добавя свеж аромат към дома ви.

Капани за мухи

Капаните за мухи са ефективен начин да се отървете от мухите и можете да ги направите сами, като използвате предмети, намиращи се в дома ви, като ябълков оцет, захар и препарат за съдове. Смесете тези елементи заедно и ги поставете в контейнер с малък отвор в горната част. Мухите ще бъдат привлечени от сместа, а препаратът за съдове ще ги улови вътре. Този метод е рентабилен и лесен за правене, което го прави популярна опция за собствениците на жилища.

Екрани за прозорци

Инсталирането на мрежи за прозорци е ефективен начин да предотвратите навлизането на мухи в дома ви. Мрежите за прозорци действат като бариера между външната и вътрешната част на вашия дом, предотвратявайки навлизането на мухи. Важно е да поддържате тези паравани чисти и без дупки или разкъсвания, тъй като дори малки отвори могат да позволят на мухите да влязат в дома ви.

Естествени начини да се отървете от мухите: 14 ефективни метода

Credit: Getty Images

Билки

Билки като босилек, мента и дафинов лист са естествени репеленти срещу мухи. Поставете тези билки на места, където мухите са най-активни, или можете да направите спрей, като сварите тези билки във вода и използвате течността като спрей в дома си. Този метод не само отблъсква мухите, но и добавя свеж аромат към дома ви.

Оцет

Оцетът е естествен репелент срещу мухи, който се използва от векове. Поставете купи с оцет около дома си, за да държите мухите далеч. Миризмата на оцет е неприятна за мухите и те ще го направят

избягвайте зони, където присъства. Можете също така да смесите оцет с вода и да го използвате като спрей в дома си. Освен това оцетът може да се използва за почистване на повърхности в дома ви, което може да помогне да се отървете от всички потенциални източници на храна за мухите.

Чесън

Чесънът е друг естествен репелент срещу мухи, който може да се използва във вашия дом. Счукайте няколко скилидки чесън и ги поставете на места, където мухите са най-активни. Мухите не харесват миризмата на чесън и ще избягват местата, където присъства. Като алтернатива можете да направите спрей с чесън, като сварите чесън във вода и използвате течността като спрей в дома си.

Канела

Канелата е естествен репелент срещу мухи, който също може да добави приятен аромат към вашия дом. Поръсете канела в местата, където мухите са най-активни, или можете да направите спрей, като сварите пръчици канела във вода и използвате течността като спрей в дома си. Този метод не само отблъсква мухите, но и добавя топъл и привлекателен аромат към вашия дом.

Дръжте храната покрита

Мухите са привлечени от храната, така че е важно да държите храната си покрита, за да предотвратите кацането на мухи върху нея. Използвайте капаци за храна или контейнери с капак, за да предпазите храната си от мухи. Освен това е важно незабавно да почистите всяка разлята храна, тъй като дори малки количества храна могат да привлекат мухи.

повече храна в боклука може да привлече мухи. Освен това пазете външните си зони свободни от стояща вода, тъй като това може да бъде място за размножаване на мухи.

Поддръжка на открито

Мухите могат да влязат в дома ви отвън, така че е важно да поддържате външните си части, за да предотвратите влизането на мухи. Поддържайте външните си кофи за боклук чисти и плътно затворени, както е посочено по-долу повече храна в боклука може да привлече мухи. Освен това пазете външните си зони свободни от стояща вода, тъй като това може да бъде място за размножаване на мухи.

Електрически мухоловки

Електрическите уреди за мухи са ефективен начин да се отървете от мухите, но те могат да бъдат вредни за полезни насекоми като пчели и пеперуди. Ако решите да използвате електрически мухоуловител, важно е да го поставите на място, далеч от полезни насекоми.

Fly Paper

Хартията за мухи е лепкава хартия, която привлича и улавя мухи. Можете да закупите хартия за мухи в повечето магазини за хардуер или да си направите своя собствена, като покриете хартия със смес от захар и мед. Закачете хартията за мухи на места, където мухите са най-активни, за да ги хванете в капан.

Естествени хищници

Естествени хищници като паяци, гущери и птици могат да помогнат за задържането на мухите под контрол. Помислете за отглеждане на паяк или гущер като домашен любимец или осигурете хранилки за птици в двора си, за да привлечете птици, които ядат мухи.

Естествени начини да се отървете от мухите: 14 ефективни метода

Credit: Getty Images

Не се колебайте да се свържете с нас за всякакви ДДД услуги. Извършваме обстойно пръскане срещу мухи

Заключение

В заключение, има много естествени начини да се отървете от мухите, които са безопасни, ефективни и достъпни. Като поддържате дома си чист, използвате етерични масла и билки и поддържате външните си площи, можете да държите мухите далеч без използването на вредни химикали. Опитайте тези естествени методи, за да запазите дома си без мухи и да се насладите на среда без вредители

Обадете се СЕГА!