loader image
Естествени средства за лечение на дървеници: Как да убием дървениците по естествен път

Естествени средства за лечение на дървеници: Как да убием дървениците по естествен път

Дървениците са малки насекоми, които се хранят с човешка кръв и често се срещат в легла и други мебели. Те могат да бъдат голямо неудобство, причинявайки сърбеж и дискомфорт и може да бъде трудно да се отървете от тях. Въпреки че има налични химически лечения, много хора предпочитат Естествени средства за лечение на дървеници. които са по-безопасни и по-щадящи околната среда.

Естествени средства за лечение на дървеници: Как да убием дървениците по естествен път

Credit: Getty Images

Какво представляват дървениците?

Дървениците са малки насекоми, които се хранят с човешка кръв. Обикновено се намират в леглата, но могат да бъдат намерени и в други мебели като дивани и столове. Дървениците са червеникаво-кафяви на цвят и са с размерите на ябълково семе. Те са нощни насекоми и се хранят с човешка кръв през нощта.

Естествени средства за дървеници

Има няколко естествени средства за дървеници, които могат да ви помогнат да се отървете от тези досадни насекоми. Ето някои от най-ефективните начини за естествено убиване на дървеници:

Топлинна обработка

Дървениците не могат да оцелеят при високи температури. Едно от най-ефикасните природни средства за дървеници е топлинната обработка. Можете да използвате парочистачка, за да унищожите дървениците в леглото и другите мебели. Можете също така да поставите вашите чаршафи и друго спално бельо в сушилнята на висока температура за поне 30 минути. Важно е да се уверите, че всички места, заразени с дървеници, са изложени на висока температура, за да сте сигурни, че всички дървеници са унищожени.

Диатомит

Диатомичната пръст е естествено вещество, което се прави от вкаменени останки на малки водни организми. Това е бял прах, който може да се поръси във вашето легло и други мебели за унищожаване на дървеници. Диатомичната пръст действа като дехидратира дървениците, което ги кара да умрат. Важно е да се използва диатомична пръст за хранителни цели, тъй като други форми могат да бъдат вредни за хората и домашните любимци.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е естествен инсектицид, който може да ви помогне да се отървете от дървеници. Можете да смесите масло от чаено дърво с вода и да го напръскате върху леглото и другите мебели. Маслото от чаено дърво действа, като задушава дървениците, което ги кара да умрат. Важно е първо да тествате сместа върху малка площ, за да сте сигурни, че няма да повреди мебелите.

Лавандулово масло

Лавандуловото масло е естествен инсектицид, който може да ви помогне да се отървете от дървеници. Можете да смесите лавандулово масло с вода и да го напръскате върху леглото и другите мебели. Лавандуловото масло действа, като задушава дървениците, карайки ги да умрат. Важно е първо да тествате сместа върху малка площ, за да сте сигурни, че няма да повреди мебелите.

Ментово масло

Маслото от мента е естествен инсектицид, който може да ви помогне да се отървете от дървениците. Можете да смесите масло от мента с вода и да го напръскате върху леглото и другите мебели. Маслото от мента действа, като задушава дървениците, карайки ги да умрат. Важно е първо да тествате сместа върху малка площ, за да сте сигурни, че няма да повреди мебелите.

Лимонов сок

Лимоновият сок е естествен инсектицид, който може да ви помогне да се отървете от дървеници. Можете да смесите лимонов сок с вода и да го напръскате върху леглото и другите мебели. Лимоновият сок действа, като задушава дървениците, карайки ги да умрат. Важно е първо да тествате сместа върху малка площ, за да сте сигурни, че няма да повреди мебелите.

Естествени средства за лечение на дървеници: Как да убием дървениците по естествен път

Credit: Getty Images

Масло от Нийм

Маслото от Neem е естествен инсектицид, който може да ви помогне да се отървете от дървеници. Можете да смесите масло от нийм с вода и да го напръскате върху леглото и другите мебели. Маслото от Neem действа, като задушава дървениците, карайки ги да умрат. Важно е първо да тествате сместа върху малка площ, за да сте сигурни, че няма да повреди мебелите.

Карамфилово масло

Карамфиловото масло е естествен инсектицид, който може да ви помогне да се отървете от дървениците. Можете да смесите карамфилово масло с вода и да го напръскате върху леглото и другите мебели. Карамфиловото масло действа, като задушава дървениците, карайки ги да умрат. Важно е първо да тествате сместа върху малка площ, за да сте сигурни, че няма да повреди мебелите.

мащерка

Мащерката е естествен инсектицид, който може да ви помогне да се отървете от дървениците. Можете да направите разтвор от мащерка и вода и да напръскате с него леглото и другите мебели. Мащерката действа, като разстройва нервната система на дървениците, което ги кара да умрат. Важно е първо да тествате разтвора на малка площ, за да сте сигурни, че няма да повреди мебелите.

Алкохол за разтривки

Алкохолът може да ви помогне да убиете дървениците при контакт. Можете да налеете спирт в спрей бутилка и да напръскате леглото и другите мебели. Алкохолът действа, като разтваря клетките на дървениците, което ги кара да умрат. Въпреки това е важно да внимавате, когато използвате алкохол, тъй като той е силно запалим.

Почистване с прахосмукачка

Почистването с прахосмукачка е ефективен начин да се отървете от дървениците и техните яйца. Можете да почистите с прахосмукачка леглото, мебелите и други места, където подозирате, че може да се крият дървеници. След прахосмукачка, не забравяйте да затворите вакуумната торбичка в найлонов плик и да я изхвърлите в кофа за боклук на открито.

Обвивки за матраци

Обвивките за матраци са покривала, които покриват напълно вашия матрак, предотвратявайки навлизането или излизането на дървеници. Те са ефективен начин да предотвратите нахлуването на дървеници във вашия матрак и също така могат да помогнат за улавяне на дървеници, които вече присъстват в матрака.

Професионална борба с вредителите

Ако естествените средства не са ефективни за премахване на дървеници, може да се наложи да се свържете с професионална компания за борба с вредителите. Те разполагат със специализирано оборудване и лечения, които могат ефективно да премахнат дървениците от дома ви.

Ние извършваме услугата пръскане срещу дървеници на отлични цени. Вижте повече информация тук

Естествени средства за лечение на дървеници: Как да убием дървениците по естествен път

Credit: Getty Images

Заключение:

Дървениците са често срещан проблем, от който може да бъде трудно да се отървете. Въпреки че има много естествени средства за дървеници, най-ефективният начин да ги премахнете е да използвате комбинация от методи. Важно е да предприемете проактивен подход, за да предотвратите нахлуването на дървеници в дома си, като например редовно почистване и проверка на спалното бельо и мебелите. Ако все пак имате нашествие от дървеници, не се паникьосвайте – с търпение и постоянство можете успешно да се отървете от тях.

Обадете се СЕГА!