loader image
Естествен репелент срещу дървеници: Ефективни начини да държите дървениците далеч

Естествен репелент срещу дървеници: Ефективни начини да държите дървениците далеч

Дървениците са малки насекоми, които са известни със способността си да заразяват домовете и да създават проблеми на собствениците. Те се хранят с човешка кръв, което ги прави трудни за изкореняване, след като се настанят във вашия дом. Въпреки че има много налични химически обработки за премахване на дървеници, някои хора предпочитат да използват естествени методи за отблъскване на дървеници, за да държат тези вредители на разстояние.

Естествен репелент срещу дървеници: Ефективни начини да държите дървениците далеч

Credit: Getty Images

Какво представляват дървениците?

Дървениците са малки, плоски насекоми с овална форма, които са с размерите на ябълково семе. Те са червеникаво-кафяви на цвят и могат да бъдат намерени в спално бельо, матраци, мебели и дрехи. Те се хранят с човешка кръв и обикновено са активни през нощта, което ги прави трудни за откриване през деня. Дървениците могат да причинят различни здравословни проблеми, включително кожни обриви, алергични реакции и психологически дистрес.

Естествени репеленти срещу дървеници

Има много естествени репеленти срещу дървеници, които можете да използвате, за да държите тези вредители далеч от дома си. Ето някои от най-ефективните методи:

Лавандулово масло

Лавандуловото масло е естествен репелент срещу насекоми, който е безопасен за употреба около хора и домашни любимци. Има приятен аромат, който може да помогне за отблъскване на дървеници. Можете да нанесете лавандулово масло върху спалното бельо, дрехите и мебелите си, за да предпазите дървениците.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е друг естествен репелент срещу дървеници, който е ефективен при отблъскването на тези вредители. Има антисептични свойства, които могат да убият дървениците и техните яйца. Можете да добавите масло от чаено дърво в спрей бутилка с вода и да го напръскате около дома си, за да предпазите дървениците.

Ментово масло

Маслото от мента е естествен репелент срещу насекоми, който може да ви помогне да държите дървениците далеч от дома си. Има силен аромат, който дървениците намират за неприятен. Можете да добавите ментово масло към спрей бутилка с вода и да го напръскате около дома си, за да отблъснете дървениците.

Евкалиптово масло

Евкалиптовото масло е друг естествен репелент срещу дървеници, който може да бъде ефективен при предпазването от тези вредители. Има силен аромат, който дървениците намират за неприятен. Можете да добавите евкалиптово масло към спрей бутилка с вода и да го напръскате около дома си, за да отблъснете дървениците.

Лимонов сок

Лимоновият сок е естествен инсектицид, който може да помогне за унищожаването на дървеници и техните яйца. Можете да нанесете лимонов сок върху спалното бельо, дрехите и мебелите си, за да предпазите дървениците. Можете също така да използвате лимонов сок, за да направите спрей и да го нанесете в дома си, за да отблъснете дървениците.

Естествен репелент срещу дървеници: Ефективни начини да държите дървениците далеч

Credit: Getty Images

канела

Канелата е естествен репелент срещу дървеници, който може да бъде ефективен при предпазването на тези вредители. Има силен аромат, който дървениците намират за неприятен. Можете да поръсите канела на прах около дома си, за да отблъснете дървениците.

Диатомит

Диатомичната пръст е естествен инсектицид, който може да помогне за унищожаването на дървеници и техните яйца. Това е прахообразно вещество, което може да се нанася върху спално бельо, мебели и килими. Можете също така да го поръсите около дома си, за да отблъснете дървениците.

Масло от Нийм

Маслото от Neem е естествен репелент срещу насекоми, който може да бъде ефективен при отблъскване на дървеници. Има антисептични свойства, които могат да убият дървениците и техните яйца. Можете да добавите масло от нийм в спрей бутилка с вода и да го напръскате около дома си, за да предпазите дървениците.

мащерка

Мащерката е естествен репелент срещу дървеници, който може да бъде ефективен при предпазването на тези вредители. Има силен аромат, който дървениците намират за неприятен. Можете да направите спрей с масло от мащерка и вода и да го нанесете върху спалното бельо, дрехите и мебелите си, за да отблъснете дървениците.

Лимонена трева

Лимоновата трева е естествен репелент срещу насекоми, който може да ви помогне да държите дървениците далеч от дома си. Има силен аромат, който дървениците намират за неприятен. Можете да добавите масло от лимонена трева в спрей бутилка с вода и да го напръскате около дома си, за да отблъснете дървениците.

Розмарин

Розмаринът е друг естествен репелент срещу дървеници, който може да бъде ефективен при предпазването на тези вредители. Има силен аромат, който дървениците намират за неприятен. Можете да направите спрей с масло от розмарин и вода и да го нанесете върху спалното бельо, дрехите и мебелите си, за да отблъснете дървениците.

цитронела

Цитронела е естествен репелент срещу насекоми, който може да ви помогне да държите дървениците далеч от дома си. Има силен аромат, който дървениците намират за неприятен. Можете да добавите масло от цитронела в спрей бутилка с вода и да го напръскате около дома си, за да отблъснете дървениците.

Чесън

Чесънът е естествен инсектицид, който може да помогне за унищожаване на дървеници и техните яйца. Можете да смачкате скилидки чесън и да нанесете сока върху спалното бельо, дрехите и мебелите си, за да предпазите дървениците. Можете също така да направите спрей с чесън и вода и да го нанесете около дома си, за да отблъснете дървениците.

Гарантираме за бърза и качествена работа по пръскане срещу дървеници

Естествен репелент срещу дървеници: Ефективни начини да държите дървениците далеч

Credit: Getty Images

Заключение

В заключение, има много естествени репеленти срещу дървеници, които можете да използвате, за да държите тези вредители далеч от дома си. Тези методи са безопасни и ефективни и могат да се използват в комбинация с други методи за борба с вредителите, за да запазите дома си свободен от дървеници. Важно е обаче да се отбележи, че естествените репеленти срещу дървеници може да не са толкова ефективни, колкото химическите обработки и може да отнеме няколко приложения, преди да видите резултати. Ако имате сериозно заразяване с дървеници, най-добре е да потърсите професионална помощ от експерт по борба с вредителите.

Обадете се СЕГА!