loader image
Как да се отървете от дървеници: Пълно ръководство

Как да се отървете от дървеници: Пълно ръководство

Дървениците са малки, червеникаво-кафяви насекоми, които се срещат в домове, хотели и други места, където хората спят. Те са малки същества, които се хранят с човешка кръв, оставяйки сърбящи и болезнени следи от ухапвания по кожата. Дървениците могат да се възпроизвеждат бързо, а нашествията могат да бъдат предизвикателство да се отървете от тях. В тази статия ще обсъдим как да се отървем от дървеници.

Как да се отървете от дървеници: Пълно ръководство

Credit: Getty Images

Идентифициране на заразяване с дървеници

Преди да можете да се отървете от дървениците, важно е да идентифицирате заразата. Ето някои признаци, че може да имате дървеници в дома си:

 • Сърбящи, червени ухапвания по кожата ви, които се появяват в права линия или зигзагообразен модел.
 • Малки, червеникаво-кафяви насекоми, пълзящи по вашето спално бельо, матрак или мебели.
 • Малки бели или жълтеникави яйца и черупки от яйца върху вашия матрак или мебели.
 • Тъмни, ръждиви петна по вашето спално бельо, матрак или мебели, които може да са екскременти на дървеници.
 • Миризма на плесен, която може да означава голямо заразяване.

Подготовка за лечение

Отърваването от дървеници изисква подготовка преди лечението. Ето някои стъпки, които трябва да предприемете, преди да третирате дома си от дървеници:

 • Изперете всички постелки, дрехи и други предмети, които могат да се перат, в гореща вода и ги изсушете на висока температура.
 • Почистете добре дома си с прахосмукачка, като обърнете специално внимание на пукнатини, пукнатини и шевове в матрака и мебелите.
 • Премахнете бъркотията от дома си, особено от спалнята си.
 • Запечатайте всички пукнатини или пукнатини в дома си, особено около рамката на леглото и первазите.
 • Ако е възможно, премахнете всички заразени мебели от дома си.
Как да се отървете от дървеници: Пълно ръководство

Credit: Getty Images

Домашни средства за дървеници

Има няколко домашни средства, които можете да използвате, за да се отървете от дървеници. Въпреки че тези лекарства могат да бъдат ефективни, те може да не премахнат напълно заразата. Ето някои домашни средства за дървеници:

 1. Диатомит: Поръсете диатомит около леглото и мебелите си, за да убиете дървениците. Този прах е направен от вкаменени диатомеи и дехидратира дървениците, което ги кара да умрат.
 2. Масло от чаено дърво: Смесете масло от чаено дърво с вода и го напръскайте върху спалното бельо и мебелите си. Това масло е токсично за дървениците и може да ги убие при контакт.
 3. Лавандула: Поставете изсушена лавандула в сашета и ги поставете в чекмеджетата и гардероба си. Лавандулата е естествен репелент за дървеници и може да ги предпази.
 4. Етерични масла: Смесете етерични масла като мента, евкалипт и карамфил с вода и напръскайте спалното бельо и мебелите си. Тези масла са токсични за дървениците и могат да ги убият при контакт.
 5. Сода за хляб: Поръсете сода за хляб върху вашия матрак и мебели, за да абсорбира влагата и да убие дървениците. Оставете го за няколко часа и след това го вакуумирайте.

Професионално лечение на дървеници

Ако домашните средства не работят, може да се наложи да се обадите на професионална компания за борба с вредителите, за да се отървете от дървениците. Ето някои професионални лечения за дървеници:

 1. Топлинна обработка: Тази обработка включва нагряване на дома ви до температура, която убива дървениците. Това лечение е ефективно, но може да бъде скъпо.
 2. Пестициди: Фирма за борба с вредителите може да използва пестициди за унищожаване на дървеници. Това лечение може да изисква многократни посещения и може да бъде скъпо.
 3. Фумигация: Фумигацията включва запечатване на вашия дом и пълнене с газ, който убива дървеници. Това лечение е ефективно, но може да бъде скъпо и може да наложи да напуснете дома си за няколко дни.

Предотвратяване на дървеници

Предотвратяването на дървеници е много по-лесно, отколкото да се отървете от тях. Ето някои превантивни мерки, които можете да предприемете:

 • Огледайте употребяваните мебели и дрехи, преди да ги внесете в дома си.
 • Използвайте защитни калъфи на вашия матрак и пружинна кутия, за да предотвратите заразяването на дървеници.
 • Почиствайте дома си с прахосмукачка редовно, като обръщате специално внимание на пукнатините, пукнатините и шевовете в матрака и мебелите.
 • Поддържайте дома си чист и чист.
 • Запечатайте всички пукнатини или пукнатини в дома си, особено около рамката на леглото и первазите.

Посетете нашата страница за пръскане срещу дървеници

Как да се отървете от дървеници: Пълно ръководство

Credit: Getty Images

Заключение

Отървете се от дървеници може да бъде труден и отнемащ време процес, но е важно да вземете мерки възможно най-скоро, за да предотвратите разпространението на заразата. Като идентифицирате заразата, подготвите дома си за третиране, използвате домашни средства или професионални лечения и предприемете стъпки за предотвратяване на дървеници, можете да се отървете от тези вредители и да се насладите отново на добър нощен сън. Не забравяйте, че превенцията е ключова, така че бъдете проактивни в предприемането на стъпки, за да предотвратите навлизането на дървеници в дома си на първо място.

Обадете се СЕГА!