loader image
Как да убиваме бълхи при котки: Естествени лекарства против бълхи за котки

Как да убиваме бълхи при котки: Естествени лекарства против бълхи за котки

Бълхите са често срещан проблем, с който се сблъскват собствениците на котки. Тези малки кръвосмучещи паразити могат да причинят много дискомфорт на вашия котешки приятел и дори да доведат до сериозни здравословни проблеми, ако не бъдат лекувани. Въпреки че има много налични химически лечения, някои собственици на домашни любимци предпочитат естествени лекарства срещу бълхи за котки. В тази статия ще обсъдим как да убием бълхи по котка по естествен начин.

Как да убиваме бълхи при котки: Естествени лекарства против бълхи за котки

Credit: Getty Images

Естествени лекарства против бълхи за котки:

Това са някои естествени средства за котка, които можете да използвате, за да убиете бълхи по котка:

Къпане на вашата котка:

Редовното къпане на вашата котка с мек шампоан може да помогне за премахване на бълхите от козината й. Използвайте топла вода и масажирайте шампоана старателно в козината на вашата котка, като се фокусирате върху областите, където има вероятност да се скрият бълхите, като около врата и опашката. Повтаряйте този процес на всеки две седмици, за да предотвратите заразяване с бълхи.

Лимонена вода:

Лимоните съдържат естествен химикал, наречен лимонен, който е токсичен за бълхите. Изстискайте лимоновия сок в бутилка със спрей, пълна с вода, и го нанесете върху козината на вашата котка. Внимавайте да избягвате очите, носа и устата на вашата котка.

Използване на ябълков оцет:

Ябълковият оцет може да помогне за унищожаването на бълхите по котката и да успокои кожата на вашата котка. Смесете равни части ябълков оцет и вода в бутилка със спрей и нанесете върху козината на вашата котка, като избягвате очите и носа. За да увеличите силата на отблъскване на бълхи, добавете няколко капки етерични масла като лавандула или евкалипт към сместа.

Сол:

Солта е едно от естествените средства против бълхи за котки. Солта действа като дехидратиращ агент за бълхи, което може да ги убие. Нанесете тънък слой готварска сол върху вашите килими и тапицерия, оставете го за няколко дни и след това го почистете с прахосмукачка.

Как да убиваме бълхи при котки: Естествени лекарства против бълхи за котки

Credit: Getty Images

Боракс:

Бораксът е естествен минерал, който може да се използва за убиване на бълхи. Поръсете го върху килима си, оставете го да престои няколко часа и след това го почистете с прахосмукачка.

Диатомична пръст:

Направена от вкаменени останки на малки морски същества, наречени диатомеи, диатомичната пръст съдържа остри ръбове, които увреждат екзоскелета на бълхите, причинявайки им дехидратация и смърт. Поръсете тънък слой диатомит върху вашите килими, оставете го да престои няколко часа и след това го почистете с прахосмукачка.

Етерични масла:

Етеричните масла като лавандула, мента и евкалипт могат да отблъснат бълхите. Смесете няколко капки етерично масло с вода в спрей бутилка и го нанесете върху козината на вашата котка.

Билков домашен спрей против бълхи за котки:

Билков домашен спрей против бълхи за котки, направен от розмарин, мащерка или лимонена трева, може да се използва за отблъскване на бълхи. Смесете шепа билки с вряща вода, оставете да престои няколко часа, прецедете течността и я използвайте като спрей върху козината на вашата котка.

Кедър чипс:

Бълхите не харесват аромата на кедър. Можете да използвате кедрови стърготини в леглото на вашата котка или да ги поставите в дома си, за да отблъснете бълхите.

Прахосмукачка на вашия дом:

Редовното прахосмукачка на вашия дом може да помогне за премахване на бълхите и техните яйца от вашите килими, мебели и други повърхности. Почистете с прахосмукачка зоните, където вашата котка прекарва най-много време, като леглото и любимите места за почивка. След прахосмукачка изхвърлете вакуумната торбичка или почистете добре кутията, за да предотвратите бягството на бълхи.

Разресване на вашата котка/гребен против бълхи за котки:

Използвайте гребен против бълхи за котки, за да премахнете бълхите и техните яйца от козината им. Разресвайте котката си всеки ден, като обръщате особено внимание на местата, където има вероятност да се скрият бълхи. След всяко разресване изхвърляйте всички бълхи или яйца, които сте отстранили от козината на вашата котка.

Диета:

Здравословната диета може да помогне на имунната система на вашата котка да се пребори с бълхите. Хранете котката си с висококачествена котешка храна и добавяйте към диетата й добавки като бирена мая или чесън, за да отблъснете бълхите.

Как да убиваме бълхи при котки: Естествени лекарства против бълхи за котки

Credit: Getty Images

Най-добрата яка против бълхи за котки:

Нашийниците против бълхи могат да бъдат ефективни за отблъскване на бълхи и предотвратяване на заразяване. Потърсете яка, която използва естествени съставки като етерични масла, и следвайте внимателно инструкциите на производителя.

Бълхите са един много опасен неприятел, с който нашата фирма за пръскане срещу бълхи ще се справи лесно.

Заключение:

В заключение, бълхите могат да бъдат често срещан и разочароващ проблем за собствениците на котки, но по-горе са различни естествени лекарства против бълхи за котки, за да се отърват от тях. Не забравяйте да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, преди да опитате нови лечения, и не се колебайте да потърсите професионална помощ, ако проблемът с бълхите на вашата котка продължава.

Обадете се СЕГА!