loader image
Контрол на комарите в двора: съвети и трикове

Контрол на комарите в двора: съвети и трикове

Комарите са не само неприятни, но и могат да представляват сериозен риск за здравето. Болести, пренасяни от комари, като вируса на Западен Нил, вируса Зика и треската от денга, могат да причинят грипоподобни симптоми и в някои случаи могат да бъдат фатални. Ако живеете в район с висока популация от комари, важно е да предприемете стъпки за контрол на комарите в двора.

Контрол на комарите в двора

Credit: Getty Images

Разбиране на поведението на комарите

Комарите са привлечени от въглеродния диоксид, който издишваме, телесната топлина и потта. Те също така предпочитат райони с висока влажност, поради което често се срещат в близост до водни тела. Комарите са най-активни призори и здрач, но могат да хапят по всяко време на деня. Женските комари се нуждаят от кръв, за да произвеждат яйца, поради което хапят хора и животни.

Контрол на комарите в двора

Монтиране на капани за комари

Капаните за комари са популярен и ефективен начин за борба с комарите в двора. Тези капани работят, като примамват комари с комбинация от топлина, въглероден диоксид и атрактанти като октенол или млечна киселина. След като комарите бъдат привлечени от капана, те се засмукват в контейнер и умират. Капаните за комари могат да бъдат електрически или задвижвани с пропан и могат да покриват обхват до акър, в зависимост от модела.

Използване на репеленти против комари

Репелентите против комари могат да ви помогнат да държите комарите далеч от вас и вашето семейство, когато сте навън. Има много различни видове репеленти против комари, включително спрейове, лосиони и свещи. Потърсете продукти, които съдържат DEET, пикаридин или масло от лимонов евкалипт, които са ефективни при отблъскване на комари. Важно е да следвате инструкциите на етикета на продукта и да приложите отново, ако е необходимо.

Засаждане на растения против комари

Известно е, че някои растения отблъскват комарите, така че засаждането им във вашия двор може да ви помогне да държите комарите далеч. Някои примери включват цитронела, лавандула, маточина и невен. Тези растения съдържат естествени масла, които комарите намират за непривлекателни. Важно е да се отбележи, че засаждането на репелентни растения само по себе си може да не е достатъчно за контролиране на голяма популация от комари, но те могат да бъдат полезно допълнение към други мерки за контрол на комарите в двора

Контрол на комарите в двора

Credit: Getty Images

Наемане на професионална служба за борба с комарите

Ако имате сериозен проблем с комарите във вашия двор, може да помислите да наемете професионална служба за борба с комарите. Тези услуги използват комбинация от методи за контрол на комарите, включително пръскане с инсектициди и инсталиране на капани за комари. Професионална услуга може да ви помогне да определите най-добрия подход за вашата конкретна ситуация. Важно е да изберете компания с добра репутация, която е лицензирана и застрахована.

Допълнителни съвети за контрол на комарите за двор

  1. Помислете да използвате естествени методи за контрол на комарите, като например поставяне на къщи за прилепи във вашия двор или използване на етерични масла като чаено дърво или лимонова трева за отблъскване на комари.
  2. Дръжте двора си добре поддържан и без отломки, тъй като комарите обичат да се крият във висока трева и купчини листа или клони.
  3. Използвайте мрежи за комари на мебели на открито или около верандата или вътрешния си двор, за да създадете бариера между вас и комарите.
  4. Насърчете съседите си също да предприемат стъпки за контрол на комарите в дворовете си, тъй като комарите могат лесно да пътуват от един имот в друг.

Ние от Превент Пест Контрол извършваме богат набор от ДДД услуги и дейности, като се специализираме и в пръскане против комари

Контрол на комарите в двора

Credit: Getty Images

Заключение

Борбата с комарите е от съществено значение, ако искате да се насладите на двора си, без постоянно да ви хапят тези досадни насекоми. Чрез разбиране на поведението на комарите, елиминиране на стояща вода, използване на капани и репеленти за комари, засаждане на растения за отблъскване на комари и наемане на професионална служба за контрол на комарите, ако е необходимо, можете да държите комарите настрана и да се наслаждавате на вашето външно пространство. Не забравяйте да носите дълги ръкави и панталони и да използвате репелент против насекоми, когато прекарвате време на открито, особено по време на пиковата активност на комарите.

Обадете се СЕГА!