loader image
Най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито: изчерпателно ръководство

Най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито: изчерпателно ръководство

Плъховете са често срещан домашен вредител, който може да причини хаос на вашия дом и здраве. Те могат да разпространяват болести, да повредят имущество и да заразят храната. Най-добрият начин да се справите с тях е да използвате капани за плъхове. Но с толкова много различни видове капани, налични на пазара, може да бъде непосилно да изберете правилния. В това ръководство ще разгледаме най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито, които са ефективни, хуманни и безопасни за вас и вашето семейство.

Най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито: изчерпателно ръководство

Credit: Getty Images

Видове капани за плъхове за вътрешна употреба

Преди да се потопим в най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито, нека разгледаме различните налични видове капани. Всеки тип капан работи по различен начин и има своите предимства и недостатъци.

Прихващащи капани

Капаните са най-традиционният и често използван вид капан за плъхове. Те се състоят от дървена или пластмасова основа с метален прът, който се затваря при задействане от плъха. Капаните са евтини, лесни за поставяне и много ефективни за бързо убиване на плъхове. Те обаче могат да бъдат разхвърляни и трябва да изхвърлите мъртвия плъх правилно.

Капани за лепило

Лепилните капани са друг популярен вид капани за плъхове. Те се състоят от плоска картонена или пластмасова плоскост, покрита с лепкаво лепило. Когато плъхът стъпи на дъската, той се залепва за лепилото и не може да мръдне. Лепилните капани са лесни за използване и не изискват примамка. Те обаче не са много хуманни и плъхът може да претърпи бавна и мъчителна смърт.

Електронни капани

Електронните капани са по-нов тип капан за плъхове, който използва удар с високо напрежение, за да убие плъха моментално. Те се състоят от пластмасова кутия с метални пластини, които са свързани към верига, захранвана от батерии. Когато плъхът влезе в капана и докосне плочите, той получава токов удар. Електронните капани са много ефективни и хуманни и не е нужно да виждате или докосвате мъртвия плъх. Те обаче са по-скъпи от другите видове капани.

Фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито

Когато избирате най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито, трябва да имате предвид няколко фактора. Те включват:

Размер на капана

Размерът на капана трябва да е подходящ за размера на плъховете, с които си имате работа. Капан, който е твърде малък, няма да бъде ефективен, а капан, който е твърде голям, може да бъде опасен за малки деца или домашни любимци.

Тип стръв

Различните видове стръв работят по-добре за различни видове плъхове. Трябва да изберете стръв, която да привлича плъховете във вашия район.

Безопасност

Капанът трябва да е безопасен за вас, вашето семейство и вашите домашни любимци. Тя трябва да бъде направена от нетоксични материали и да не представлява риск от нараняване.

Хуманно

Капанът трябва да бъде хуманен и да не причинява ненужно страдание на плъха. Трябва да убие плъха бързо и безболезнено.

Най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито: изчерпателно ръководство

Credit: Getty Images

Най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито

Сега, след като разгледахме различните видове капани за плъхове и факторите, които трябва да вземете предвид при избора им, нека разгледаме най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито.

Капан за плъхове с метален педал Victor

Капанът за плъхове Victor Metal Pedal е класически капан за щракване, който се използва повече от 100 години. Изработен е от висококачествени материали и е много ефективен за бързо убиване на плъхове. Освен това е достъпен и лесен за настройка.

Оригинални хуманни капани за гризачи CaptSure

Оригиналните хуманни капани за гризачи CaptSure са хуманна алтернатива на щракащите капани. Изработени са от нетоксични материали и не причиняват вреда на плъха. Те също са за многократна употреба и лесни за настройка.

Прогонващ вредители Riddex Sonic Plus

Riddex Sonic Plus Pest Repeller е електронен капан за плъхове, който използва ултразвукови звукови вълни за отблъскване на плъхове. Той е безопасен и хуманен и не използва никакви токсични химикали или капани. Освен това е лесен за използване и може да покрие голяма площ.

Tomcat Rat Snap Trap

Капанът за щракване на плъхове Tomcat е мощен щракащ капан, който е предназначен да убива плъхове незабавно. Той има уникален дизайн, който ви позволява да го настроите с една ръка, което го прави много лесен за използване. Освен това е изработен от издръжливи материали и е за многократна употреба.

Виктор Електронен капан за плъхове

Електронният капан за плъхове Victor е високотехнологичен електронен капан, който използва шок с високо напрежение, за да убива плъхове бързо и хуманно. Той е лесен за използване и не изисква примамка. Освен това е безопасно за хора и домашни любимци и не е нужно да виждате или докосвате мъртвия плъх.

Капан за мишки Kness Snap-E

Kness Snap-E Mouse Trap е капан за щракване, който е проектиран да бъде много лесен за настройка и използване. Има чувствителен спусък, който може да улови плъхове бързо и ефективно. Освен това е изработен от издръжливи материали и е за многократна употреба.

Как да използвате капани за плъхове за вътрешна употреба

След като вече знаете кои са най-добрите капани за плъхове за вътрешна употреба, нека да разгледаме как да ги използвате ефективно. Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид:

  • Поставете капана на места, където е вероятно да отидат плъхове, като например по стените, в ъглите или близо до източници на храна.
  • Използвайте стръв, която плъховете във вашия район са привлечени, като фъстъчено масло, сирене или шоколад.
  • Проверявайте редовно капана и незабавно изхвърляйте мъртвите плъхове. Носете ръкавици и изхвърлете плъха в запечатан найлонов плик в кофа за боклук на открито.
  • Почистете и дезинфекцирайте района, където е бил разположен капанът, за да предотвратите разпространението на болестта.

Гризачите са изключително умни създания и борбата с тях може да бъде продължителна. Доверете се на нашата фирма за прогонване на плъхове

Най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито: изчерпателно ръководство

Credit: Getty Images

Заключение

В заключение, изборът на най-добрите капани за плъхове за употреба на закрито може да бъде предизвикателна задача, но е важно да се намери капан, който е ефективен, хуманен и безопасен. Като вземете предвид факторите, които обсъдихме, и изберете един от най-добрите капани за плъхове, които препоръчахме, можете успешно да отървете дома си от плъхове и да запазите семейството си безопасно и здраво. Не забравяйте винаги да използвате капаните за плъхове отговорно и да изхвърляте мъртвите плъхове правилно.

Обадете се СЕГА!