loader image
Най-доброто ръководство за избор на най-добрия репелент против комари в помещения

Най-доброто ръководство за избор на най-добрия репелент против комари в помещения

Комарите са неудобство, което трябва да имате в дома си, тъй като могат да причинят сърбящи ухапвания и да пренасят болести като треска от денга, вирус Зика и малария. Въпреки че има много начини да предотвратите навлизането на комари в дома си, като уплътняване на прозорци и врати, използване на мрежи против комари и избягване на стояща вода, репелентът против комари в помещенията може да бъде ефективен начин да държите тези досадни насекоми далеч.

В тази статия ще проучим различните видове налични репелент против комари в помещения, тяхната ефективност и съображения за безопасност. До края на това ръководство ще разберете по-добре какво да търсите в репелента против комари за помещения и кой продукт може да работи най-добре за вашите нужди.

Видове вътрешни репеленти против комари:

Предлагат се няколко вида репеленти за домашни комари, включително:

Включени репеленти против комари:

Тези устройства се включват в електрически контакт и освобождават аромат, който комарите намират за непривлекателен, като цитронела или лавандула. Те са популярен избор, защото са лесни за използване и не изискват поддръжка. Въпреки това, тяхната ефективност може да варира в зависимост от вида комари във вашия район и може да не са ефективни в големи открити пространства.

Най-доброто ръководство за избор на най-добрия репелент против комари в помещения

Credit: Getty Images

Капани за комари:

Тези устройства използват комбинация от топлина, светлина и въглероден диоксид за привличане и улавяне на комари. След като комарите бъдат привлечени от капана, те или се улавят върху лепкава повърхност, или се засмукват в камера за събиране. Капаните за комари могат да бъдат ефективни за намаляване на популацията на комари във вашия дом, но могат да бъдат скъпи за закупуване и поддръжка. Може също да им отнеме известно време, за да започнат да намаляват популацията на комарите.

Ултразвукови репеленти против комари:

Тези устройства излъчват високочестотни звукови вълни, които трябва да дразнят комарите и да ги държат настрана. Ефективността им обаче е спорна и някои проучвания предполагат, че може да не работят върху всички видове комари. Те също така не са ефективни в големи открити пространства или открити площи.

Спрейове против комари:

Тези продукти съдържат химикали като DEET, пикаридин или масло от лимонов евкалипт, които отблъскват комарите. Те са ефективни и могат да осигурят дълготрайна защита, но изискват често повторно прилагане, за да запазят ефективността си. Те също могат да бъдат вредни при поглъщане или вдишване, така че е важно да ги използвате според указанията.

Спирали против комари:

Това са спираловидни спирали, направени от смес от изсушени кокосови люспи и пиретрум. Те се изгарят, за да отделят дим, който отблъсква комарите. Спиралите против комари са ефективни, но могат да бъдат вредни при вдишване и тяхната ефективност може да варира в зависимост от вида комар във вашия район. Те също така не са ефективни в големи открити пространства или открити площи.

Пръчки против комари:

Те са подобни на спиралите против комари, но са направени от бамбук вместо кокосови люспи. Те се изгарят, за да отделят дим, който отблъсква комарите. Подобно на спиралите против комари, клечките против комари могат да бъдат ефективни, но могат да бъдат вредни при вдишване. Те също така не са ефективни в големи открити пространства или открити площи.

Свещи от цитронела:

Тези свещи са направени от масло от цитронела, което е естествен репелент срещу комари. Те могат да бъдат ефективни при отблъскване на комари, но тяхната ефективност може да варира в зависимост от вида комар във вашия район. Те също така не са ефективни в големи открити пространства или открити площи.

Етерични масла:

Етеричните масла, като лавандула, евкалипт и мента, могат да се използват като естествени репеленти срещу комари. Могат да се нанасят върху кожата или да се използват в дифузери за отблъскване на комари. Въпреки това, тяхната ефективност може да варира и те може да не работят върху всички видове комари. Също така е важно да се отбележи, че етеричните масла трябва да се използват с повишено внимание, тъй като някои хора може да са алергични или да имат отрицателна реакция към тях

Най-доброто ръководство за избор на най-добрия репелент против комари в помещения

Credit: Getty Images

Най-добрите репелент против комари в помещения

Ето някои от най-добрите вътрешни репеленти против комари, налични на пазара:

Репелент против комари Thermacell:

Това устройство използва топлина, за да активира репелентна подложка, която освобождава аромат, като ефективно отблъсква комарите. Той е лесен за използване и много ефективен.

Капан за комари Dynatrap

Това устройство привлича и улавя комарите с помощта на UV светлина и въглероден диоксид. Той е много ефективен за намаляване на популациите на комари във вашия дом и изисква малко поддръжка.

Убиец на комари и мухи:

Този спрей съдържа комбинация от химикали, които отблъскват и убиват комари и мухи. Въпреки че е ефективен и лесен за употреба, той изисква често повторно прилагане.

Течен спрей против комари:

Този спрей съдържа масло от чесън, естествен репелент против комари. Той е безопасен за употреба около деца и домашни любимци и много ефективен при отблъскване на комари.

Pic Намотки против комари:

Тези намотки съдържат пикаридин, химикал, който отблъсква комарите. Те са много ефективни, но могат да бъдат вредни при вдишване.

Ароматни пръчици Mosquito Guard:

Тези пръчици съдържат естествени растителни съставки като цитронела, лимонова трева и розмарин, които ефективно отблъскват комарите. Те са лесни за използване, но силната миризма може да е отблъскваща.

ИЗКЛЮЧЕНО! Репелент против комари с щипка:

Това устройство се закача върху дрехите и освобождава аромат, който отблъсква комарите. Въпреки че е ефективен и лесен за използване, той може да не е толкова ефективен, колкото другите видове репеленти против комари.

Свещ против комари Murphy’s Naturals:

Тази свещ е направена от естествени съставки като цитронела и лимонова трева, които ефективно отблъскват комарите. Има приятна миризма, но може да не е толкова ефективна, колкото другите видове репеленти против комари.

Ние сме водеща фирма в град София за ДДД услуги, която ще се погрижи за пръскане срещу комари

Най-доброто ръководство за избор на най-добрия репелент против комари в помещения

Credit: Getty Images

Заключение

Вътрешните репеленти против комари могат ефективно да държат комарите настрана и да намалят риска от болести, пренасяни от комари. Когато избирате най-добрия вътрешен репелент против комари за вашия дом, помислете за вида на продукта, неговата ефективност и всички потенциални рискове за здравето, свързани с употребата му. С подходящия вътрешен репелент против комари можете да се насладите на дом без комари и на по-комфортна жизнена среда.

Обадете се СЕГА!