loader image
Най-доброто ръководство за най-добрите капани и примамки за плъхове

Най-доброто ръководство за най-добрите капани и примамки за плъхове

Плъховете са досадни гризачи, които могат да причинят сериозни щети на вашия дом и имущество. Те могат да пренасят болести, да дъвчат кабели и изолация и да заразят храната ви. Ако имате работа с нашествие от плъхове, важно е да намерите ефективни начини да се отървете от тях. В това ръководство ще разгледаме най-добрите капани и примамки за плъхове, които могат да ви помогнат да елиминирате тези нежелани посетители от дома си.

Най-доброто ръководство за най-добрите капани и примамки за плъхове

Credit: Getty Images

Видове капани за плъхове

На пазара има няколко вида капани за плъхове. Всеки капан има своите предимства и недостатъци и трябва да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Прихващащи капани

Капаните за плъхове са най-често използваният тип капан. Те се състоят от дървена или пластмасова основа с метална щанга, която щраква надолу при задействане на спусъка. Капаните могат да бъдат много ефективни, но изискват известно умение, за да се настроят правилно. Ще трябва да поставите капана на правилното място и да го примамвате правилно, за да примамите плъха да хване стръвта.

Капани за лепило

Лепилните капани са друг вид капани за плъхове. Те се състоят от лепкаво лепило, по което плъховете се залепват, когато минават по него. Докато лепилните капани са лесни за използване, те също са нехуманни. Плъховете могат да страдат часове или дори дни, преди да умрат от глад или дехидратация.

Електронни капани

Електронните капани са по-модерен тип капан за плъхове. Те използват шок с високо напрежение, за да убият плъха моментално. Електронните капани са лесни за използване и могат да бъдат по-хуманни от капаните с лепило. Те обаче са и по-скъпи от другите видове капани за плъхове.

Живи капани

Живите капани са предназначени да хващат плъхове живи, така че да можете да ги пуснете обратно в дивата природа. Живите капани са по-хуманни от другите видове капани, но могат да бъдат трудни за използване. Ще трябва да пуснете плъха далеч от дома си, за да му попречите да се върне.

Топ капани за плъхове

Капан за плъхове с метален педал Victor

Капанът за плъхове Victor Metal Pedal е един от най-популярните капани за щракане на пазара. Изработен е от здрав метал и има мощна пружина, която може да убие мигновено плъхове. Капанът е лесен за настройка и използване и също така може да се използва многократно.

Tomcat Rat Snap Trap

Капанът Tomcat Rat Snap Trap е друг популярен капан. Изработен е от здрава пластмаса и има голям спусък, който улеснява настройката. Капанът също е за многократна употреба и лесен за почистване.

Лепилен капан за плъхове Catchmaster Heavy-Duty

Catchmaster Heavy-Duty Rat Glue Trap е един от най-ефективните лепилни капани на пазара. Изработено е от изключително яко лепило, което може да задържи дори най-големите плъхове на място. Капанът е лесен за използване и за еднократна употреба.

Виктор Електронен капан за плъхове

Електронният капан за плъхове на Victor е високотехнологичен капан за плъхове, който използва мощен шок, за да убива плъхове моментално. Капанът е лесен за използване и може да се използва повторно. Освен това е по-хуманен от капаните с лепило, тъй като убива плъховете моментално.

Капан за животни Havahart с една врата

Havahart One-Door Animal Trap е жив капан, който може да хваща плъхове, без да ги наранява. Капанът е лесен за използване и може да се използва повторно. Ще трябва да пуснете плъха поне на 5 мили от дома си, за да предотвратите връщането му.

Най-доброто ръководство за най-добрите капани и примамки за плъхове

Credit: Getty Images

Видове примамки за плъхове

Примамките за плъхове са основен компонент на всяка стратегия за контрол на плъхове. Предлагат се няколко вида примамки за плъхове, всяка със своите предимства и недостатъци.

Отровни примамки

Отровните примамки са едни от най-популярните видове примамки за плъхове. Те съдържат химикали, които могат да убият плъхове при поглъщане. Отровните примамки са ефективни, но могат да бъдат и опасни за други животни и хора. Винаги трябва да използвате отровни примамки на сигурно място и да следвате внимателно инструкциите на производителя.

Естествени примамки

Естествените примамки са друг вид примамка за плъхове, която може да бъде много ефективна. Те включват хранителни продукти, които плъховете обичат да ядат, като фъстъчено масло, бекон или сирене. Естествените примамки са безопасни за използване и могат да бъдат добър вариант, ако искате да избегнете използването на химикали.

Направи си сам примамки

Направи си сам примамките са домашно приготвени примамки за плъхове, които можете да направите с помощта на обикновени домакински предмети. Те включват продукти като брашно, захар и сода за хляб, които могат да бъдат смесени, за да се създаде смъртоносна стръв. Направи си сам примамките могат да бъдат ефективни, но изискват известни умения, за да се направят правилно.

Топ примамки за плъхове

JT Eaton 704-PN Родентицид за блокиране на стръв

JT Eaton 704-PN Bait Block Rodenticide е една от най-ефективните отровни примамки на пазара. Съдържа антикоагулантни химикали, които могат да убият плъхове в рамките на няколко дни след поглъщането на стръвта. Блоковете за стръв са лесни за използване и могат да бъдат поставени в сигурни станции за стръв, за да се предотврати достъпът на други животни до тях.

Дървен капан за плъхове Victor M326 Pro

Дървеният капан за плъхове Victor M326 Pro е отличен избор, ако искате да използвате естествени примамки. Капанът е изработен от дърво и има голям педал за стръв, който го прави лесен за поставяне. Можете да използвате фъстъчено масло, сирене или бекон като стръв с този капан.

RatX изцяло натурална отрова за плъхове

Ако търсите безопасна и ефективна отровна примамка, RatX All-Natural Rat Poison е отличен избор. Изработен е от изцяло натурални съставки, които са безопасни за хора и домашни любимци. Отровата действа, като дехидратира плъха, карайки го да търси вода другаде и в крайна сметка да умре.

Tomcat всесезонна стръв Chunx

Tomcat All-Weather Bait Chunx е друга ефективна отровна стръв. Съдържа антикоагулантни химикали, които могат да убият плъхове в рамките на няколко дни след поглъщането на стръвта. Блоковете за примамка са устойчиви на атмосферни влияния, което ги прави отличен вариант за употреба на открито.

Направи си сам стръв

Ако искате да направите своя собствена стръв, можете да опитате да смесите заедно брашно, захар и сода за хляб. Сместа е смъртоносна за плъхове и може да се постави в сигурни станции за примамки. Въпреки това е важно да държите тази примамка далеч от домашни любимци и деца, тъй като може да бъде вредна при поглъщане.

Съвети и трикове за използване на капани и примамки за плъхове

Използването на капани и примамки за плъхове може да бъде ефективен начин да се отървете от плъхове, но е важно да ги използвате правилно. Ето някои съвети и трикове, които ще ви помогнат да извлечете максимума от вашата стратегия за контрол на плъхове.

Изберете правилния капан или стръв за вашите нужди

Има много различни видове капани и примамки, така че е важно да изберете правилния за вашите нужди. Капаните са ефективни, но изискват известно умение, за да се използват правилно. Лепилните капани са лесни за използване, но могат да бъдат нехуманни. Електронните капани са по-скъпи, но могат да бъдат по-хуманни от другите видове капани. Отровните примамки са ефективни, но могат да бъдат опасни за други животни и хора. Естествените примамки са безопасни за използване, но може да не са толкова ефективни, колкото отровните примамки.

Позиционирайте капаните и стръвта си правилно

Правилното позициониране на вашите капани и стръв е от съществено значение за тяхната ефективност. Трябва да поставите капани и стръв в зони, където сте виждали активност на плъхове, като например близо до източници на храна или по техните пътеки. Уверете се, че капаните са сигурни и няма да бъдат лесно съборени или преместени от плъховете.

Проверявайте редовно вашите капани и стръв

Важно е редовно да проверявате вашите капани и стръв, за да сте сигурни, че работят ефективно. Ако капанът не е хванал нищо в продължение на няколко дни, време е да го преместите на ново място. Ако блок стръв е напълно изяден, време е да го замените с нов.

Използвайте множество капани и станции за стръв

Използването на множество капани и станции за стръв може да помогне да увеличите шансовете си за улавяне на плъхове. Поставете няколко капана и станции за стръв в райони, където сте виждали активност на плъхове. Това ще ви помогне да хванете възможно най-много плъхове.

Поддържайте дома си чист и подреден

Поддържането на дома ви чист и подреден може да помогне за предотвратяване на нашествия от плъхове на първо място. Плъховете са привлечени от храна и боклук, така че не забравяйте да съхранявате храната в херметически затворени контейнери и да изхвърляте боклука редовно. Пазете дома си от бъркотия и отломки, тъй като плъховете обичат да се крият в тези зони.

Наемете професионален унищожител

Ако ви е трудно да се отървете от плъхове сами, може би е време да се обадите на професионален унищожител. Те имат знанията и опита за ефективно справяне с нашествията от плъхове и могат да помогнат за безопасното и ефективно отстраняване на плъховете.

Най-доброто ръководство за най-добрите капани и примамки за плъхове

Credit: Getty Images

Ако търсите качествена услуга на достъпна цена за унищожаване на плъхове, посетете тази страница

Заключение

Нашествието на плъхове може да бъде разочароващ и неприятен проблем, с който да се справите, но има много ефективни капани и примамки, които да ви помогнат да се отървете от тези вредители. Когато избирате капан или стръв, важно е да имате предвид вашите нужди и нивото на заразяване, с което се сблъсквате. Като следвате тези съвети и трикове, можете да увеличите шансовете си успешно да се отървете от плъховете и да ги държите далеч от дома си завинаги. Не забравяйте винаги да следвате инструкциите на производителя, когато използвате капани и примамки, и никога не се колебайте да се обадите на професионалист, ако имате нужда от помощ.

Обадете се СЕГА!