loader image
Направи си сам топлинна обработка на дървеници: изчерпателно ръководство

Направи си сам топлинна обработка на дървеници: изчерпателно ръководство

Дървениците са неудобство и могат да причинят значителен дискомфорт в дома ви. Въпреки че има много начини да се отървете от дървеници, термичната обработка се е доказала като един от най-ефективните методи. В това ръководство ще обсъдим всичко, което трябва да знаете за топлинната обработка на дървеници „Направи си сам“.

Направи си сам топлинна обработка на дървеници: изчерпателно ръководство

Credit: Getty Images

Разбиране на дървениците и тяхното поведение

Преди да можете ефективно да се отървете от дървениците, важно е да разберете тяхното поведение. Дървениците са малки, червеникаво-кафяви насекоми, които се хранят с човешка кръв. Те са нощни и предпочитат да се хранят с открита кожа, докато домакинът им спи. Дървениците са отлични пътници на стоп и могат лесно да пътуват от едно място на друго върху дрехи, багаж или мебели.

Защо топлинната обработка работи за унищожаване на дървеници

Дървениците са невероятно издръжливи и могат да оцелеят при екстремни температури. Те обаче не могат да оцелеят при температури над 120°F. Термичната обработка включва повишаване на температурата на засегнатата област до поне 120°F и поддържането й в продължение на няколко часа. Това убива дървениците на всички етапи от техния жизнен цикъл, включително яйца, нимфи и възрастни.

Подготовка за топлинна обработка на дървеници

Преди да започнете топлинната обработка на дървеници, има няколко неща, които трябва да направите, за да подготвите дома си:

 1. Разредете дома си и премахнете всички ненужни вещи. Това ще помогне да се гарантира, че топлината може да проникне във всички части на вашия дом.
 2. Отстранете цялото спално бельо, бельо и дрехи от засегнатата зона и ги измийте в гореща вода. Изсушете ги на най-високата температура.
 3. Почистете старателно с прахосмукачка засегнатата зона, включително матрака, пружинната кутия, рамката на леглото и околните мебели.
 4. Запечатайте всички пукнатини или пукнатини в стените или пода, за да предотвратите бягството на дървеници.
Направи си сам топлинна обработка на дървеници: изчерпателно ръководство

Credit: Getty Images

Направи си сам методи за топлинна обработка на дървеници

Има няколко начина за провеждане на топлинна обработка на дървеници „направи си сам“, включително:

 1. Използване на сушилня за дрехи: Поставете заразени предмети, като дрехи, спално бельо и плюшени животни, в сушилня за дрехи и я пуснете на най-горещата настройка за поне 30 минути.
 2. Използване на нагревател: Поставете нагревател в засегнатата зона и повишете температурата до поне 120°F. Използвайте термометър, за да следите температурата и да я поддържате няколко часа.
 3. Използване на уред за пара: Използвайте уред за пара за третиране на области като матраци, пружини и мебели. Парата трябва да е достатъчно гореща, за да убие дървениците при контакт.
 4. Използване на черни найлонови торбички: Поставете заразените предмети в черни найлонови торбички и ги оставете на слънце за няколко часа. Топлината от слънцето ще убие дървениците.

Мерки за безопасност

Когато извършвате термична обработка срещу дървеници, има няколко предпазни мерки, които трябва да вземете:

 • Винаги носете защитно облекло, включително ръкавици и маска, за да избегнете излагане на високи температури.
 • Уверете се, че източникът на топлина, който използвате, не е опасен от пожар и че не представлява риск от отравяне с въглероден окис.
 • Внимавайте за всякакви запалими или запалими материали в района, като аерозолни кутии или почистващи продукти, и ги отстранете, преди да започнете лечението.
 • Дръжте децата и домашните любимци далеч от зоната на третиране.

След топлинна обработка на дървеници

След термичната обработка на дървениците трябва да направите няколко неща:

 1. Изчакайте поне четири часа, преди да влезете отново в третираната зона, за да се охлади.
 2. Вакуумирайте третираната зона, за да отстраните всички мъртви дървеници или остатъци.
 3. Запечатайте всички пукнатини или пукнатини в стените или пода, за да предотвратите повторното навлизане на дървеници.
 4. Наблюдавайте района за няколко седмици, за да сте сигурни, че няма признаци на активност на дървеници.

Кога да се обадите на професионалист

Въпреки че термичната обработка на дървеници „направи си сам“ може да бъде ефективна, има някои ситуации, при които е най-добре да се обадите на професионалист. Помислете за наемане на професионален унищожител на дървеници, ако:

 • Заразяването е тежко и не можете да го контролирате сами.
 • Не ви е удобно да използвате оборудване за топлинна обработка, като например нагреватели или параход.
 • Имате медицинско състояние, което прави излагането на високи температури опасно.
 • Не сте сигурни дали сте обработили ефективно всички части на дома си.

Ние сме една от водещите фирми в град София, която ще ви съдейства за пръскане против дървеници

Естествени средства за лечение на дървеници: Как да убием дървениците по естествен път

Credit: Getty Images

Заключение

Направи си сам топлинната обработка на дървеници може да бъде ефективен начин да се отървете от дървениците в дома си. Като разберете поведението на дървениците и вземете подходящи предпазни мерки, можете да използвате топлинна обработка, за да убиете дървениците на всички етапи от техния жизнен цикъл. Въпреки това е важно да разберете кога е най-добре да се обадите на професионален унищожител на дървеници. Имайки предвид тези съвети, можете да поемете контрола над заразяването с дървеници и да се насладите на дом без вредители.

Обадете се СЕГА!