loader image
Различните видове хлебарки: Задълбочено ръководство и методи за убиване на хлебарки

Различните видове хлебарки: Задълбочено ръководство и методи за убиване на хлебарки

Хлебарките са често срещан домашен вредител и могат да бъдат намерени в различни местообитания по целия свят. Има над 4000 вида хлебарки, но е известно, че само няколко вида причиняват проблеми на хората. Разбирането на различните видове хлебарки може да помогне на собствениците на жилища да идентифицират вида и да предприемат подходящи мерки за контрол.

Американска хлебарка

Различните видове хлебарки: Задълбочено ръководство и методи за убиване на хлебарки

Американската хлебарка е един от най-големите видове хлебарки и обикновено се среща в топла и влажна среда. Тези хлебарки могат да растат до 4 см дължина и са червеникаво-кафяви на цвят. Американските хлебарки често се срещат в мазета, канализационни системи и е известно, че нахлуват в домове и търговски сгради. Те също са обичайна гледка в ресторанти, супермаркети и други съоръжения за обработка на храни.

Предотвратяване:

За да предотвратите появата на американски хлебарки, е важно да поддържате дома или сградата чисти и без остатъци от храна. Запечатването на пукнатини и пукнатини също може да помогне за предотвратяването им от навлизане в сградата.

Немска хлебарка

Различните видове хлебарки: Задълбочено ръководство и методи за убиване на хлебарки

Немските хлебарки са едни от най-често срещаните видове хлебарки в домакинствата. Те са по-малки по размер, с дължина само около 1,3 см и са кафяви или светлокафяви на цвят. Германските хлебарки обикновено се срещат в кухни, бани и други помещения с постоянен източник на храна и вода. Размножават се бързо, което ги прави труден за контрол вид.

Предотвратяване:

За да предотвратите появата на немски хлебарки, е важно да поддържате кухнята и банята чисти и без остатъци от храна. Правилното съхранение на хранителни и водни източници също може да помогне за намаляване на привлекателността за тези вредители.

Хлебарка с кафява лента

Хлебарката с кафяви ивици е по-малка по размер в сравнение с американската хлебарка и обикновено е светлокафява на цвят с по-тъмнокафяви ленти по крилете. Те често се срещат в топла и суха среда и е известно, че заразяват домове и търговски сгради. За разлика от други видове хлебарки, кафявите хлебарки се движат от стая в стая в търсене на храна и вода.

Предотвратяване:

За да предотвратите появата на хлебарки с кафяви ленти, е важно да поддържате дома или сградата чисти и без остатъци от храна. Правилното съхранение на хранителни и водни източници също може да помогне за намаляване на привлекателността за тези вредители. Запечатването на пукнатини и пукнатини също може да помогне за предотвратяването им от навлизане в сградата.

Ориенталска хлебарка

Различните видове хлебарки: Задълбочено ръководство и методи за убиване на хлебаркиОриенталските хлебарки са големи, лъскави и тъмнокафяви или черни на цвят. Те обикновено се намират във влажни среди, като мазета и пространства за обхождане. Известно е също, че ориенталските хлебарки нахлуват в домовете през канализационните системи и често се наричат ​​“водни дървеници“. Те са привлечени от влажна среда и е известно, че се хранят с разлагаща се органична материя.

Предотвратяване:

За да предотвратите появата на ориенталски хлебарки, е важно да намалите нивата на влага в дома или сградата. Поправянето на спукани тръби и осигуряването на подходяща вентилация може да помогне за предотвратяване на растежа на мухъл и други влажни среди, които привличат тези вредители.

Опушенокафява хлебарка

Различните видове хлебарки: Задълбочено ръководство и методи за убиване на хлебарки

Опушенокафявата хлебарка е друг вид, който обикновено се среща в топла и влажна среда. Те са по-големи по размер в сравнение с немските хлебарки и са тъмнокафяви на цвят. Известно е, че опушенокафявите хлебарки заразяват домове и търговски сгради и често се намират в близост до източници на влага, като спукани тръби или влажни зони.

Предотвратяване:

За да предотвратите опушенокафяви хлебарки, е важно да намалите нивата на влага в дома или сградата. Поправянето на спукани тръби и осигуряването на подходяща вентилация може да помогне за предотвратяване на растежа на мухъл и други влажни среди, които привличат тези вредители. Правилното съхранение на хранителни и водни източници също може да помогне за намаляване на привлекателността за тези вредители.

В Превент Пест Контрол ще видите пълна информация за услугата. Не се колебайте да се свържете с нас чрез формата за контакт или да ни се обадите.

В заключение, идентифицирането на типа хлебарка, заразяваща дом или сграда, е от решаващо значение за определяне на подходящите мерки за контрол. Редовното почистване и правилното съхранение на източниците на храна и вода може да помогне за намаляване на привличането на тези вредители. Освен това, намаляването на нивата на влага и запечатването на пукнатини и пукнатини може да предотврати навлизането на хлебарки в сградата. Ако заразата е тежка, може да се наложи да потърсите помощта на професионална служба за борба с вредителите.

Обадете се СЕГА!