loader image
Растения за отблъскване на мухи: Пазете пространството си от вредители по естествен път

Растения за отблъскване на мухи: Пазете пространството си от вредители по естествен път

Ако сте уморени от мухи, които жужат около дома или градината ви, може да се изкушите да посегнете към химически спрей, за да се отървете от тях. Но знаете ли, че има няколко растения против мухи, които могат да ви помогнат да запазите пространството си свободно от вредители по естествен път? Тези растения не само миришат страхотно, но и могат да добавят нотка зеленина към вашето пространство. В тази статия ще разгледаме най-добрите Растения за отблъскване на мухи и как да ги използваме ефективно.

Растения за отблъскване на мухи: Пазете пространството си от вредители по естествен път

Credit: Getty Images

12 Растения за отблъскване на мухи:

босилек

Босилекът е билка, която обикновено се използва в готвенето, но също така е отлично растение против мухи. Известно е, че силният аромат на босилек отблъсква мухи и други насекоми. Можете да отглеждате босилек в саксия или във вашата градина и е относително лесен за грижи. Уверете се, че поддържате почвата влажна и я оставете на много слънчева светлина.

Лавандула

Лавандулата е популярно растение, което е известно със своите красиви лилави цветя и успокояващ аромат. Но знаете ли, че лавандулата е и естествен репелент срещу мухи? Известно е, че ароматът на лавандула отблъсква мухи, молци и комари. Можете да отглеждате лавандула в саксия или във вашата градина и е лесно да се грижите за нея. Уверете се, че сте го засадили в добре дренираща почва и му осигурете много слънчева светлина.

Мента

Ментата е освежаваща билка, която обикновено се използва в чай и други рецепти. Но също така е и отлично растение против мухи. Известно е, че силният аромат на мента отблъсква мухи, комари и други насекоми. Можете да отглеждате мента в саксия или във вашата градина и е сравнително лесно да се грижите за нея. Уверете се, че поддържате почвата влажна и я оставете на много слънчева светлина.

Розмарин

Розмаринът е билка, която обикновено се използва в готвенето, но също така е отлично растение против мухи. Известно е, че силният аромат на розмарин отблъсква мухи, комари и други насекоми. Можете да отглеждате розмарин в саксия или във вашата градина и е относително лесен за грижи. Уверете се, че сте го засадили в добре дренираща почва и му осигурете много слънчева светлина.

цитронела

Цитронела е растение, което обикновено се използва в свещи и спрейове против насекоми. Но можете също да отглеждате цитронела във вашата градина като естествен репелент срещу мухи. Известно е, че силният аромат на цитронела отблъсква мухи, комари и други насекоми. Цитронела е тропическо растение, така че се нуждае от много слънчева светлина и топли температури, за да вирее.

Невен

Невенът е ярки, цветни цветя, които обикновено се използват в градините като естествен контрол на вредителите. Известно е, че силният аромат на невен отблъсква мухи, комари и други насекоми. Можете да отглеждате невен в саксии или във вашата градина и те са относително лесни за грижи. Уверете се, че сте ги засадили в добре дренираща почва и им осигурете много слънчева светлина.

Хризантема

Хризантемите са красиви цветя, които обикновено се използват в градини и флорални аранжировки. Но те също са естествен репелент срещу мухи. Известно е, че химическият пиретрум, който се намира в хризантемите, отблъсква мухи и други насекоми. Можете да отглеждате хризантеми в саксии или във вашата градина и те са относително лесни за грижи. Уверете се, че сте ги засадили в добре дренираща почва и им осигурете много слънчева светлина.

Растения за отблъскване на мухи: Пазете пространството си от вредители по естествен път

Credit: Getty Images

евкалипт

Евкалиптът е дърво, което произхожда от Австралия, но често се отглежда и в други части на света. Листата на евкалиптовото дърво съдържат етерични масла, които са известни със своя силен, освежаващ аромат. Този аромат е това, което прави евкалипта ефективно растение против мухи. Можете да отглеждате евкалипт в саксия или в градината си, но имайте предвид, че това е дърво и може да стане доста голямо.

здравец

Гераниумът е популярно цвете, което се предлага в много различни цветове, включително розово, червено и бяло. Те са относително лесни за грижи и могат да се отглеждат в саксии или във вашата градина. Гераниумът съдържа масло от цитронела, което е естествен репелент срещу насекоми. Това масло прави здравецът ефективно растение против мухи.

Лимонов балсам

Маточината е билка, която е част от семейството на ментата. Има освежаващ аромат на лимон и често се използва в чайове и други рецепти. Но също така е ефективно растение против мухи. Известно е, че силният аромат на маточина отблъсква мухи и други насекоми. Можете да отглеждате маточина в саксия или във вашата градина и е сравнително лесно да се грижите за нея.

вратига

Вратигата е многогодишно тревисто растение, произхождащо от Европа и Азия. Има жълти цветя и силен, донякъде горчив аромат. Вратигата съдържа химикал, наречен туйон, който е естествен репелент срещу насекоми. Известно е, че силният аромат на вратига отблъсква мухи, комари и други насекоми. Можете да отглеждате вратига в саксия или във вашата градина, но имайте предвид, че тя може да се разпространи бързо и да стане инвазивна.

Как да използваме ефективно растенията против мухи

Сега, след като знаете най-добрите растения против мухи, важно е да знаете как да ги използвате ефективно. Ето няколко съвета:

  • Засадете ги стратегически: Засадете вашите растения против мухи в райони, където често се срещат мухи. Това може да включва близо до врати, прозорци и места за хранене на открито.
  • Натрошете листата: За да освободите пълния аромат на растението, смачкайте листата внимателно с пръсти. Това ще помогне за по-ефективно отблъскване на мухи и други насекоми.
  • Използвайте етерични масла: Можете също така да използвате етерични масла, направени от тези растения, за да създадете свой собствен естествен спрей против мухи. Просто смесете няколко капки от етеричното масло с вода и напръскайте разтвора около дома или градината.
  • Поддържайте растенията: Уверете се, че се грижите правилно за вашите растения против мухи, за да сте сигурни, че остават здрави и продължават да отблъскват мухите. Това включва редовно поливане, подрязване при необходимост и наторяване, когато е необходимо.

Превент Пест Контрол ще надмине Вашите очаквания и ще извърши безопасно пръскане против мухи

Растения за отблъскване на мухи: Пазете пространството си от вредители по естествен път

Credit: Getty Images

Заключение

Използването на растения против мухи е естествен и ефективен начин да запазите вашето пространство свободно от вредители. Тези растения не само миришат страхотно, но и могат да добавят нотка зеленина към вашия дом или градина. Като засадите тези растения стратегически и ги използвате ефективно, можете да държите мухите и другите насекоми на разстояние, без да прибягвате до вредни химически спрейове. Опитайте ги и вижте как работят за вас!

Обадете се СЕГА!