loader image
Убийте хлебарки: Топ 10 естествени и ефективни начина да се отървете от хлебарки

Убийте хлебарки: Топ 10 естествени и ефективни начина да се отървете от хлебарки

Хлебарките са често срещан проблем в много домакинства и премахването им може да се окаже предизвикателство. Тези вредители са известни с това, че разпространяват болести и предизвикват страх. Те са трудни за улавяне и могат да представляват заплаха за вашето здраве и дома, тъй като пренасят бактерии, вируси и паразити, които могат да доведат до заболявания като хранително отравяне, гастроентерит и астма. Хлебарките също могат да предизвикат алергии, особено при деца и хора с отслабена имунна система.

kill-cockroaches-top-10-natural-and-effective-ways-to-get-rid-of-cockroaches

Ако търсите решение да се отървете от хлебарки, наемането на професионалист е чудесен избор. Но знаете ли, че има и прости и естествени средства, които можете да опитате у дома? Тези лекарства използват предмети, които обикновено се намират във вашето домакинство, и те са безопасен и ефективен начин да се отървете от хлебарки, без да разчитате на вредни химикали или токсини.

Ето 10 естествени и ефективни начина да се отървете от хлебарки:

1. Захар и боракс:

Бораксът е мощно средство срещу нашествия от хлебарки. Той действа, като бавно изсушава екзоскелета на насекомите и въздейства на храносмилателната им система, което води до тяхната смърт. За да използвате този метод, смесете боракс и захар в съотношение 3:1 и поръсете със сместа местата, където сте виждали хлебарки

2. Ментово масло:

kill-roaches-top-10-natural-and-effective-ways-to-get-rid-of-cockroaches

Маслото от мента е добре познато и високоефективно възпиращо средство срещу вредители, включително хлебарки. За да използвате това лекарство, просто смесете 15 капки ментово масло с 10 унции вода и напръскайте сместа в заразените зони. Маслото от мента е нетоксично и безопасно решение, което го прави чудесен избор за домакинства с деца.

3. Разтвор на препарат за съдове:

Проста смес от вода и сапун може да бъде много ефективен начин да се отървете от хлебарки. Този разтвор причинява задушаване на насекомите, което води до тяхната смърт. Особено ефективен е срещу немски хлебарки. За да използвате този метод, смесете четири супени лъжици препарат за съдове с литър вода и напръскайте сместа в местата, където сте виждали активност на хлебарки.

4. Капан за утайка от кафе:

kill-roaches-top-10-natural-and-effective-ways-to-get-rid-of-cockroaches

Хлебарките са привлечени от аромата на утайка от кафе, което го прави идеален капан. За да използвате това лекарство, поставете утайка от кафе в малки хартиени чаши и ги поставете в буркани, пълни с вода. Поставете бурканите близо до стени или дъски, където сте забелязали активност на хлебарки, и ароматът ще ги привлече в капана, откъдето няма да могат да избягат.

5. Лимонов сок:

kill-roaches-top-10-natural-and-effective-ways-to-get-rid-of-cockroaches

Лимоновият сок осигурява естествено и приятно миришещо решение за премахване на хлебарки. Антипатогенните свойства на лимоните отблъскват тези вредители. За да използвате, смесете 2-3 супени лъжици лимонов сок с няколко галона вода в кофа. След това почистете засегнатите зони с разтвор на лимонов сок с моп.

6. Борна киселина:

Борната киселина е високоефективен домашен лек за унищожаване на хлебарки. За да използвате, смесете равни части борна киселина, брашно и захар, за да направите 1-инчови тестени топки. Поставете топките на места, където сте виждали хлебарки, и те в крайна сметка ще се нахранят с тях и ще умрат. Уверете се, че домашни любимци и деца нямат достъп до топките тесто.

7. Масло или прах от Нийм:

kill-roaches-top-10-natural-and-effective-ways-to-get-rid-of-cockroaches

Нийм има дълга история на употреба като домашен лек за премахване на хлебарки и други вредители. Мощните компоненти в маслото или праха от нийм могат да убият тези вредители. За да използвате масло от нийм, смесете малко количество с вода в спрей бутилка и напръскайте в заразените зони. За да използвате нийм на прах, поръсете върху засегнатите области през нощта и повторете сутринта.

8. Дафинови листа:

kill-roaches-top-10-natural-and-effective-ways-to-get-rid-of-cockroaches

Дафиновите листа са естествено и ефективно решение за отблъскване на хлебарки. Те имат силен, ароматен аромат, който хлебарките не харесват. За да използвате, просто поставете дафинови листа в местата, където са били забелязани хлебарки.

9. коча трева:

Коча билка е естествена билка, която отблъсква хлебарки. Натрошете изсушени листа от котешка билка и поръсете праха в заразените зони или поставете изсушени листа близо до зони на активност на хлебарки.

10. Диатомит:

Диатомитът е ефективен вариант за унищожаване на хлебарки. Нанесете тънък слой от праха навсякъде, където хлебарките са склонни да се крият в дома ви, и повторете лечението, ако е необходимо. Диатомичната пръст ще полепне по краката, антените и телата на хлебарките, убивайки ги.

Посетете нашата страница за повече информация относно Унищожаване на хлебарки

kill-roaches-top-10-natural-and-effective-ways-to-get-rid-of-cockroaches

Кажете сбогом на хлебарките и техните вредни последици за здравето. Опитайте тези естествени средства днес и възвърнете своя безопасен, чист дом без хлебарки. Направете първата стъпка към по-здрав дом сега!

Обадете се СЕГА!