loader image

Merki sreshtu ptici

Мерки срещу птици

Птиците, подобно на насекомите и плъховете, също разнасят опасни зарази, като птичия грип, който може да бъде смъртоносен за човека. Представители на този вид вредители кълват посевите, а гларусите отмъкват храна от терасите и дворовете. Затова е необходимо да се справите с тях, разчитайки на нас.

Мерките, използвани срещу птици, биват няколко вида: физически мерки, репеленти, звукови устройства.

 1. Физически мерки

  Физическите мерки включват шипове, имитация на хищници, механични препятствия, които възпират птиците да гнездят на любимите си места, по тавани, на тераси, покриви, первази и др.

 2. Репеленти

  Те съдържат вещества, които са отблъскващи за птиците и правят кацането и престоя на третираните места, некомфортни за пернатите вредители.

 3. Звукови устройства

  Този вид устройства издават плашещи за птиците звуци и затова пернатите избягват да кацат в района, в който те са разположени.

 

Птиците

Птиците са топлокръвни животни, чиито горни крайници са видоизменени в крила. Телата им са покрити с пера, за да са пригодни за летене. Този вид животни са яйцеснасящи.

Много видове птици са трайно свързани с хората и техните местообитания, като лястовиците и врабчетата. Птиците могат да са преносители на редица зарази, сред които краста, салмонелоза , туберкулоза, стафилококоза, птичи грип, а също да пренесат в дома ви кръвосмучещи паразити, дървеници, кърлежи.

Гълъбите са най-често срещаните птици в местообитанията на човека. Те се заселват в подпокривните пространства, на балкони, тераси, по корнизи.

Последствията от това са замърсяване с изпражнения, перушина, увреждане на фасади и цели жилищни сгради, а незащитените складови помещения, стават лесна плячка на гълъбите, които кълват храните в тях.

В подпокривните пространства на големи жилищни сгради, където обитават гълъби, е възможно и заселването на ориенталски хлебарки.

Борбата с птиците протича в три основни етапа: идентификация, първоначална обработка, мониторинг и последваща обработка.

 1. Идентификация

  Първоначално обектът, от който трябва да бъдат премахнати птиците, се инспектира. Идентифицират се вредителите и се определя от къде влизат в помещенията и къде са заселени. Оценява се и рискът, като се има предвид сградата, в която се намират помещенията.

 2. Първоначална обработка

  Специалистите на фирмата намират винаги най-доброто решение за премахване на вредителите и пристъпват към действие. След първоначалното обезпаразитяване, следва предписване на мерки, които собствениците на имота трябва да вземат.

 3. Мониторинг и последващи обработки

  Мониторингът позволява да се третират вредителите веднага, след повторната им поява.

Заключение

В заключение можем да кажем, че избирайки фирма Превент Пест Контрол, си спестявате усилията сами да се борите с вредителите и взимате най-доброто решение за вашата собственост. Ние със сигурност ще намерим решение на проблемите ви с птиците и другите нежелани обитатели в дома ви. Използваме най-висококачествени препарати и методи за борба с тях, които са безредни за хората и гарантират изчистването на имота ви от нежелани пернати и други вредители. Избирайки нас, избирате качество на разумна цена и добро обслужване, с гаранция за разрешаване на проблема ви с животинските видове в дома ви.

Обадете се СЕГА!