loader image

Preparati sreshtu zmii

Препарати срещу змии

Змиите са все по-често срещани вредители в градска среда, заради високите температури, които благоприятстват размножаването им. Влечугите са активни през летните месеци и през светлата част на денонощието. Те са месоядни, нападат гризачи, котки, малки кученца, ядат и яйца на птици.

Много от змиите в България са отровни, като най-често срещаните са пепелянката и усойницата. Тяхната отрова е опасна за човека, може да доведе до парализиране и смърт. Водните змии пък са удушвачки, те задушават жертвата си с увиване. Затова е важно да се предпазите от тези създания, като се доверите на фирма Превент Пест Контрол.

Препарати

Ние използваме най-висококачествени немски и швейцарски препарати, които прогонват змиите. Мерките, които взимаме срещу тях, са ефикасни и са трайно решение на проблема с нежеланото им присъствие. Системите на действие, които използваме, са с доказан ефект и утвърдени в редица държави.

След обработката на дворно място или жилище, може веднага да го обитавате, тъй като в борбата срещу змии, се използват репеленти, безвредни за човека. Тяхната употреба обаче, прогонва змиите, тъй като те изпитват непоносимост към аромата им.

Змии

Змиите са студенокръвни, затова често се припичат на слънце и понякога търсят бозайник, за да се свият край него и да се стоплят. Змиите все по-малко се притесняват от човешката дейност и са свикнали с нас, като ссе появяват на местата, на които сме и ние – плажове, къмпинги, дворни места, дворове на вили, лозя, археологически обекти, а понякога се загнездват и в процепи на селски къщи.

Влечугите са опасни за човека, някои със своята отрова, други с мускулестите си тела, който душат, спират кръвообръщение.

В България постоянно се срещат 16 вида змии от 4 семейства. Само 5 от тях са отровни, но рискът да срещнете отровна змия навън или край дома си, ако той е на „подходящо“ за заселването на отровниците място, е голям.

От семейство Отровници са пепелянка, усойница, степна усойница и аспида. Пепелянката се смята за една от опасните отровни змии, заради дългите ѝ зъби и силната ѝ отрова. Дължината на тялото ѝ е между 50 до 70 см., като рядко достига до 100 см. Северните форми са по-едри от южните, а също мъжките от женските, макар женските да са с по-голям среден размер.

На цвят пепелянката е светлокафява, „пепелява“, откъдето идва и името й. Мъжките имат V-образен белег на главата, където тя се съединява с тялото, но при женските тази отличителна черта липсва.
При ухапване от пепелянка или друга отровница, трябва незабавно да се потърси медицинска помощ. В противен случай, може да настъпи и фатален за ухапания край (смърт).

Заключение

Потърсете фирма Превент Пест Контрол, защото змиите са опасни и справянето с тях не е за всеки. Не предприемайте мерки сами. Доверете ни се и ние ще предпазим вас и вашия дом от влечуги. Репелентите, които използваме, гарантират успех в борбата със змиите. Те са висококачествени и безвредни за човека. Неприятните и трайни последствия от присъствието на змии във и около вашия дом, може да бъде избегнато, ако ни се доверите и оставите да ви предпазим от пълзящите натрапници.

Обадете се СЕГА!