loader image
Дезакаризация

Дезакаризация

Какво e дезакаризация?

Дезакаризацията е унищожаване на вредни и опасни за човека кърлежи, които пренасят заразни болести, паразитират по растенията, предизвикват алергии у хората.

Кои вредители подлежат на дезакаризация?

Превент Пест Контрол ще ви предложи надеждна защита от вредни и опасни кърлежи, паяци и домашни кърлежи, наречени още акари. Вредата от тях е многократно доказана и се знае, че те причиняват множество болести. Кърлежите са преносители на редица тежки зарази, които могат да имат фатален изход, както за хора, така и за животни. А техните ухапвания са болезнени и неприятни, тъй като кърлежа остава прикрепен към гостоприемника, докато акарите предизвикват алергии, астма и различни респираторни заболявания.

Какви препарати използваме за дезакаризация?

За унищожаването на кърлежите, домашните акари, паяците и други паякообразни вредители използваме напълно безопасни и безвредни за човешкото здраве препарати. Всички средства, които използваме са одобрени от министерство на здравеопазването и следват най-новите и съвременни научни изследвания за дезакаризация.

Какви методи за дезакаризация се прилагат от Превент Пест Контрол?

Ние в Превент Пест Контрол познаваме много добре кърлежите и акарите, техните особености и използваме най-новите методи и препарати в борбата с тях. Много успешно прилагаме различни методи за дезакаризация, както в помещения, така и на открито.

Услугата дезакаризация може да бъде извършена в комбинация и с други ДДД- услуги, като дезинфекция и дератизация, които се извършват напълно дискретно без да пречат на ежедневните дейности, извършвани в обектите, които ще се третират.

За унищожаване на кърлежите може да ви предложим прилагането на профилактични мероприятия два пъти в годината: в началото на пролетта и в края на лятото. А също така може да извършим и еднократни пръскания с цел унищожаване на кърлежите и акарите, като след пръскането се налага карантина с цел предпазване на малки деца и хора.

За борба с домашните акари, които живеят в близост до хората – в килимите, мокетите, матраците, спалното бельо, дамаската на мебелите и други места в домовете – ние използваме специализирана техника, която може да разнася препарата в дълбочина и увеличава многократно действието му, като допринася за продължителното въздействие върху домашния акар. В борбата с акарите може да се използват и други методи, като почистване с прахосмукачка и изпиране на текстилните материи, което определено ще намали популацията им, но не ви гарантира пълно унищожаване на акарите.

В кои обекти извършваме дезакаризация?

Превент Пест Контрол предлага и извършва услугата по декаризация, за унищожаване на кърлежите в паркове и открити площи, както и на домашните акари във всички сгради и помещения. Ние ви предлагаме третиране на обекти, които подлежат на задължителни ДДД-обработки и се контролират от РИОКОЗ и Агенция по безопасност на храните – услугата се извършва и за места по желание на клиента.

Обектите, в които извършваме дезакаризация са:

Жилищни сгради, битови помещения и прилежащите им площи. Унищожаваме домашни акари най-често в къщи, апартаменти, домове, в жилищни блокове, жилищни кооперации, входове, отделни домакинства, мазета, тавани, килери.

Обществени сгради и помещения. Извършваме унищожаване на кърлежи и акари в общежития, училища, колежи, университети детски градини, детски школи и центрове за работа с младежи и деца, кметства, общински сгради, сгради на държавните администрации, читалища, киносалони, концертни зали, театри, стадиони, пристанища, автогари, летища, железопътни гари, метростанции, фитнес центрове и спортни зали.

Болнични и медицински заведения. Унищожаване на акари в специализирани медицински помещения, болници, поликлиники, оптики, аптеки, здравни центрове, клиники, медицински центрове, стоматологични кабинети, лекарски кабинети, медицински складове.

Обекти за производство и търговия с храни. Унищожаване на акари в обекти на хранително-вкусовата промишленост, където изискванията са завишени и контролът от институциите е голям. Към тези обекти се причисляват сладкарници, закусвални, ресторанти, механи, пицарии, места за бързо хранене, дискотеки, нощни клубове, различни видове хранителни заведения, студентски и ученически столове. Дезакаризация се извършва и в местата на производство на хранителни продукти, месокобинати, хлебозаводи, мандри, силози, хабари, складове за зърно, хранителни магазини.

Производствени и складови сгради. Унищожаваме всички видове акари в места за производство на козметика и лекарства, фабрики, заводи, цехове, частни предприятия, складови помещения, офиси и фирми.

Паркове, зелени площи и други места за отдих. Основната борба с кърлежите се провежда в паркове, къмпинги, градската среда, зелени площи и терени.

Растителни насаждения, стопанства и животновъдни ферми. В борбата с кърлежите се извършват и обработки в пасища, стопанства, животновъдни ферми, а също така и обработка против акари по растенията и по зърнени култури, зеленчукови насаждения, овощни градини, други трайни насаждения.

Частни и фирмени сгради и помещения. Извършваме и унищожаваме акари в различни места за настаняване, като хотели, хостели, къщи за гости, мотели, общежития, части сгради и фирмени апартаменти. Също така и за различни моторни превозни средства – леки автомобили, автобуси, товарни автомобили, както и влакове, самолети, кораби, яхти и лодки.

Обекти, свързани с инфраструктурата на населените места. Към тези обекти се отнасят съоръжения за отпадъчни води и прилежащите им площи, градската канализация и обществени сметища.

Какви документи ще ви издадем за извършена дезакаризация?

Превент Пест Контрол предлага всички ДДД-услуги по дезакаризация, съгласно Наредба № 1 от 5 Януари 2018 г. за условията и реда за извършване на дезинфекции, дезинсекции и дератизации на Министерство на здравеопазването и Mинистерство на земеделието, храните и горите, публикувана в брой 7 от 19.01.2018 в Държавен вестник.

Превент Пест Контрол притежава необходимия лиценз за извършване на всички ДДД-дейности, а след обработване на обекта ще ви бъдат издадени всички необходими документи, които да представите пред съответните агенции и служби. Протоколът, който ви се дава след извършване на услугата е и гаранция за качествено извършената обработка. Опитът и познанията, които нашите служители притежават ще ви гарантира дълготрайност на извършените обработки против кърлежи и акари в различните обекти.

Кога ще ви посетим?

При заявено от ваша страна желание за извършване на услуга по дезакаризиция, нашите служители ще се свържат с вас за уточняване на подробности: вида на неприятеля; място, където се намира обекта; къде се намира обекта – на открито или закрито; за време, което ви е удобно. Ако се налага нашите служители ще ви посетят предварително за доуточняване на детайлите и предварителен оглед. В Превент Пест Контрол винаги се съобразяваме с клиента и ако е необходимо, третирането на обекта ще се извърши и в извънработно време или дори в почивните дни.

Обадете се СЕГА!