loader image
Контрол на вредителите в дома и офиса

Контрол на вредителите в дома и офиса

С какви вредители се борим в дома и офиса?

Домът и офисът могат да бъдат нападнати от различни по вид вредители. В това число влизат бълхите, дървениците, хлебарките, мравките, домашните акари, мухите, комарите, осите и други представители на насекомите, а от групата на гризачите – плъхове или мишки.

Пълзящите насекоми проникват през пукнатини или отвори в стените около водопроводната и електрическата инсталация, както и чрез канализацията. Мухите, комарите и други летящи насекоми влизат през вратите и прозорците, които нямат предпазна мрежа. В офисите и бизнес сградите голямото движение на хора спомага за разпространението на различни видове вредни насекоми. Често пълзящите твари влизат в чанти, сакове, кашони, пакети или мебели, чрез които попадат в офиса или дома. А в дома най-често бълхите и кърлежите се пренасят от домашните любимци.

Кои обекти се обработват?

Обработват се всички жилища, апартаменти, къщи, места за настаняване и спане, мазета, тавани, килери, входове на жилищни кооперации, общи площи за ползване, както и офиси на фирми, сгради на държавната или общинска администрация.

Какви средства и препарати използваме срещу вредителите в дома и офиса?

Препаратите, които Превент Пест Контрол използва са висококачествени, специално разработени за досадните неприятели и са напълно безопасни за хората, домашните любимци и околната среда. Препаратите не оставят петна, не повреждат мебелите и различните материи, върху които попадат. В повечето случаи можете да влезете в помещението веднага или след проветряване в продължение на 1 час. При невъзможност да се напусне помещението по време на третирането на обекта, ще ви предложим различни варианти, като използването на капани и препарати с локално действие.

 

Колко време ще отнеме обработката на помещенията?

Продължителността на обработката зависи от големината на обекта, но жилище или офис с големина до 100 кв. м. се обработва за 30-40 минути. При по-големи обекти нашите служители ще преценят и ще ви уведомят за продължителността на обработката. Обикновено се извършва една обработка, но при голям брой неприятели може да се наложи и втора обработка в рамките на 10-14 дни, за да се предотврати развитието на новоизлюпените насекоми.

Превент Пест Контрол предлага, както еднократно третиране, така и абонаментни услуги при желание от клиентите.

Как протича обработката на помещенията срещу различните вредители?

При пръскане против насекоми е необходимо вратите и прозорците да се затворени. А при третиране против хлебарки и мравки се третират местата, където се съхраняват и обработват хранителни продукти, като кухни, а също така и местата с висока влажност – бани, тоалетни, мазета.

Обработката на легла, матраци, постелъчни принадлежности и завивки, тапицирани мебели, както и дрехите се изваждат от найлонови торби и се пръскат в дълбочина за дървеници, бълхи и домашни акари.
За да има по-добър ефект се обработва цялата площ на жилището или офиса, както и всички прилежащи площи, независимо,че там може да не сте срещали вредители.

Какви документи и гаранции ви дава Превент Пест Контрол?

Всяка една от ДДД услугите – дезинсекция, дератизация или дезинфекция може да се приложи поотделно или в комбинация с другите две в зависимост от вредителите, които са нападнали дома или офиса ви.

За извършената услуга Превент Пест Контрол издава протокол съгласно Наредба № 1 от 5 Януари 2018 г. за условията и реда за извършване на дезинфекции, дезинсекции и дератизации на Министерство на здравеопазването, в която ще бъдат описани всички използвани препарати и вида на вредителите, за които са третирани вашия дом или офис.

Обадете се СЕГА!