loader image
Контрол на вредители в двора

Контрол на вредители в двора

Срещу какви вредители се извършва обработка в двора?

Вредителите в дворовете около къщите се активират през пролетта и тяхната популация започва да се развива бързо, като в летните месеци достига своя пик. В зависимост от близостта на вашия двор до водни източници, ферми или други специфични особености на района могат да се срещат всички видове вредители.

Често срещани са бълхите, които се разпространяват от вашите домашни любимци, но и дори от случайното преминаването на бездомни котки например през вашия двор. Разпространители на бълхите са дори и мишки и плъхове, които копаят тунели, чрез които проникват в къщата и други постройки и нанасят щети, като пренасят различни болести.

Къртицата и сляпото куче се заселват в двора, съсипвайки идеално подравнената трева, както и градинките ви с цветя. А там където има зеленина задължително се появяват и кърлежи.

През лятото, когато търсите прохлада в двора си, ще бъдете нападнати от рояци комари, а ако в близост има водоизточници е много вероятно тяхната популация да се развие многократно. Ако комарите ще правят вечерите ви ужасни, то мухите ще ви дразнят и хапят през деня.

Друг не малко опасен вредител са осите, които правят своите гнезда около вилите, къщите, под керемиди на покрива, както и в цепнатини и кухини на стените.

Кои обекти се обработват?

Към тази група обекти спадат дворове към къщи, вили, различни стопански постройки, беседки. В това число влизат и водни басейни, открити водни площи в близост до вашия двор или в самия него.

Какви средства и препарати използваме срещу вредителите в двора?

За борба с вредителите се прилагат няколко метода в зависимост от вида на неприятеля, степента на инвазия, типа и големината на обекта.

Използването на отрова за борба с гризачите не е желателно, особено ако имате домашна котка, тъй като тя може също да погълне отровата. За тях, както и за къртиците и сляпото куче се използват капани, с които те да бъдат уловени. Най-доброто решение е използването на дератизационни кутии, които предотвратяват достъпа на хора и други животни до поставените в тях препарати, както и ги предпазват от влияние на атмосферните условия. Освен това могат да се използват и различни видове репеленти или устройства за прогонване на вредителите на открито. Тези уреди използват електромагнитни вълни, които държат гризачи, влечуги, котки и кучета далеч от вашия двор и ви гарантират спокойствие и комфорт във вашата градина.

За борба с насекомите се използват основно препарати, разработени от водещи фирми в областта на борба с вредителите. Тези препарати са напълно безвредни за хората и нямат негативен ефект върху околната среда.

Ако вашата градина има специфични особености и желаете други средства за борба с вредителите, нашите служители ще ви консултират за алтернативите и ще ви предложат най-доброто решение за вашия двор.

Какви гаранции и документи ви дава Превент Пест Контрол?

Превент Пест Контрол извършва еднократни пръскания във вашия двор, както и абонаментни пръскания, за които се договорят всички вредители, срещу които ще се извършват ДДД услугите. Ние ви гарантираме, че ще се отървете напълно от неприятелите в двора си, а ако се наложат допълнителни обработки, то те ще бъдат за наша сметка. За всяка обработка ще ви бъде издаден протокол по образец, съгласно Наредба № 1 от 5 Януари 2018 г. за условията и реда за извършване на дезинфекции, дезинсекции и дератизации на Министерство на здравеопазването, както и с изискванията на РИОКОЗ и Агенция по храните.

Обадете се СЕГА!