loader image
Пръскане против <br/>мухи

Унищожаване на мухи

Унищожаване на мухи според изискванията на РЗИ (ХЕИ) и нормативната уредба на България

Превент Пест Контрол извършва услугата унищожаване на мухи, като част от мерките по дезинсекция на различни обекти, които са класифицирани в Закона за здравето – жилищни помещения, обществени сгради, болници, хотели, заведения, кухни, мандри, търговски и производствени обекти, стопанства, ферми, открити паркове и площи.

Пръскането може да бъде еднократно или с абонаментен план за ДДД-дейности, пряко контролирани от Регионалните здравни инспекции, Агенцията по безопасност на храните и отговоря на изискванията по Наредба № 1 от 5 Януари 2018 г. за условията и реда за извършване на дезинфекции, дезинсекции и дератизации на Министерство на здравеопазването.

За територията на София-град и Софийска област услугата пръскане против мухи се изпълнява според цените посочени в сайта, а за обекти в други части на страната е по договаряне след уточняване на проблема, вида  и големината на обекта, общата площ за обработване, степента на заразяване и региона.

Какво трябва да знаем за мухите?

Мухите са широко разпространени насекоми, като в света има повече от 120 000 вида. В България са познати около 100 вида мухи, от които 70 от тях са тясно свързани с човека и местообитанието му. Те са преносители на повече от 40 вида болести, които се предават на човека чрез директно ухапване, чрез пренасяне с помощта на окосменото си тяло и крака или чрез отделяните от тях изпражнения и повърнати материали.

Мухите са дневни насекоми и през нощта почиват. Най-разпространените видове мухи в България са домашната, зелената, черната, конската, еленовата муха, муха Поления и плодовите мушици.

Домашната муха е най-често срещаната в домовете на хората и се развива в близост до тях. Тя живее от 2 до 4 седмици, като най-благоприятните условия са топлото време. В тези условия една муха може да снесе до 9 000 яйца. При храненето си отделят слюнка, за да омекотят храната, а техният ненаситен апетит, ги кара да отделят постоянно фекалии, с което замърсяват средата на хората. Зелените мухи се срещат най-често край ферми, където кацат по мърша и изпражнения и пренасят много патогени по хранителните продукти.

Черните мухи могат да хапят и да бъдат изключително дразнещи. Но що се отнася до хапене, конските мухи водят класацията с челюст подобна на ножици, с която разкъсват кожата. Докато ухапването от комар е безболезнено, това на конската муха е много болезнено и неприятно.

 

Каква подготовка на помещенията и откритите площи трябва да се направи преди пръскане срещу мухи?

Преди пръскане за мухи е желателно да се приберат хранителните продукти, да се изведат домашните животни. Почистете фекалиите от мухите, за да предотвратите разпространението на зарази.

Как се извършва професионалното третиране за мухи на открито?

Пръскането против мухи цели да унищожи живите и активни форми на мухата, а не яйцата. Тъй като тя може да прелети няколко километра, е желателно периодично третиране, което да започне през месец Май и да продължи през цялото лято, особено в сухи и горещи години, което води до пик в развитието на мухата.

Как се извършва професионално третиране за мухи в помещения?

В закрити помещения, които са с голяма площ или имат високи и трудно достъпни тавани се извършва пръскане. На места, на които е трудно да се осъществи пръскане се използват феромонно атрактивни препарати, които привличат мухите и ги убиват. В допълнение могат да се използват и пръскащи устройства подобни на ароматизатор, които са много дискретни, а в същото време пръскат препарат през определен интервал от време.

Какъв препарат против мухи се използва от Превент Пест Контрол?

В борбата с мухите в Превент Пест Контрол използваме препарати, които имат остатъчно действие и унищожават мухите, но са напълно безопасни за хората и животните. Всички инсектициди, които използваме са одобрени от Министерство на здравеопазването и не са канцерогенни.

Ефективността на препаратите започва да се вижда още час след третирането, а до няколко дни се наблюдава пълно измиране на насекомите.

При използване на препарат против мухи на открито е желателно да се спазва карантина от 1 час преди да може да се влезе в района на третиране.

Как да изгоним мухите?

Използването на мрежи на прозорците и ленти на вратите е много ефективно за предпазване от мухи и пречи те да нахлуват отвън.

За борба с мухите в затворени помещения може да се използва мухобойка, лепящи капани или воден капан с примамка. В допълнение могат да се употребяват различни уреди и устройства против мухи.

Как да се отървем от мухите е въпрос, който може би си задавате често, но професионален отговор ще получите от нашите специалисти от Превент Пест Контрол. Ние можем да извършим пръскания и с препарати против мухи на открито, специално предназначени за тази цел.

Какви гаранции ви даваме за пълното унищожаване на мухи?

В борбата с големи популации от мухите много добър ефект има комбинирането на опръскване на помещенията и използване на феромонни атрактанти, които привличат досадните насекоми и ги убиват. Използваните препарати ще имат действие в продължение на 45 дни и ще действат като бариера за развитие на нова популация.

Професионална грижа и защита на всеки обект.

За Превент Пест Контрол всеки клиент е важен, затова и ние се запознаваме с всеки случай подробно и подхождаме индивидуално към нуждите и изискванията му. Нашите служители проучват внимателно всеки обект и предлагат най-доброто и подходящото решение за всеки конкретен случай.

Обработването на всеки обект или терен се извършва без прекъсване на производствения процес. Третирането на обектите и терените се извършва дискретно, а когато не е възможно пръскане се използват други ефективни методи за унищожаване на мухите.

Кога ще ви посетим, след като сте заявили услуга от Превент Пест Контрол?

След заявяване на услугата унищожаване на мухи, служители от Превент Пест Контрол ще се свържат с вас, за да уточнят степента на заразяване, вида на обекта и неговите особености и ще уточнят време, удобно за вас и съобразено с нашия график, за да ви посетим.

Услугите, които предлагаме в Превент Пест Контрол се извършват в работни и почивни дни, като ние работим и в извънработното време, за да улесним нашите клиенти.

Обадете се СЕГА!